Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 5 svečius online
Naujienos
Šiaudų sodų rišimo popietė PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 16 Gegužė 2024 09:56

Organizuojant užimtumą, į senelių namus buvo pakviesta šiaudų sodų rišimo edukatorė Stanislava. Sodas susideda iš mažų detalių, ir reikia mokėti įžvelgti sudėtingą jų konstrukciją. Tad didesnių sodų rišimas tikrai reikalauja nemažo susikaupimo. Tuo tarpu vadinamąsias saulalas labai smagu rišti ir su šeimos nariais ar bendruomene. Staselė pamokė gyventojas ir darbuotojas, kaip iš paprastų šiaudų, susikaupimo ir kruopštumo dėka, išeina puikus darbas. Vienos močiutės dirbo, kitos atėjo pažiūrėti ir stebėjosi, koks gražus, visų pastangų dėka, bendras kūrinys išėjo. Jis papuoš senelių namų patalpas. Atsidėkodami edukatorei įteikėm gyventojų rankų darbą - puokštę iš muilo.

Skaityti daugiau...
 
Senelių namuose lankėsi Deltuvos pagrindinės mokyklos mokiniai PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 14 Gegužė 2024 12:00

Šiandien senelių namuose lankėsi mokiniai iš Deltuvos pagrindinės mokyklos kartu su muzikos mokytoju Virginijumi Sereika ir socialine pedagoge Neringa Šeibokiene. Muzikos mokytojas visus pasveikino su gražiu pavasariu, šiltu oru ir palinkėjo puikios sveikatos bei geros nuotaikos. Vaikai ir po vieną ir visi kartu atliko nuostabių kūrinių, tokių, kaip „Brangiausios spalvos daina“, „Jei ne auksinės vasaros“, „Oi neverk, matušėle!” ir daug kitų. Gyventojai plojo, dainavo, džiaugėsi gražiu koncertu ir prašė sugrįžti dar ne kartą.

Skaityti daugiau...
 
Tradicinis šokių kolektyvas "Suktinis" PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 08 Gegužė 2024 00:00

Šiandien svečiuose sulaukėme Ukmergės kultūros centro Deltuvos skyriaus lietuvių tradicinių šokių kolektyvo „Suktinis“ (vadovė Daiva Stimburienė). Svečiai senelius linksmino parodydami visų Lietuvos regionų tradicinius lietuvių liaudies šokius, tokius, kaip „Malūnėlis“, Aukso galva“, „Velnių valsas“. Paskutinis šokis buvo skirtas senelių namų darbuotojoms bei stipresnės sveikatos gyventojams – visi kartu sukosi šokių aikštelėje. Seneliai dėkojo svečiams už praskaidrintą dieną, o svečiai – už kvietimą ir šiltą priėmimą.

Skaityti daugiau...
 
Spektaklis "Vilkas bajoras" PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 07 Gegužė 2024 09:11

Gegužės 7 dieną pas senelius apsilankė priešmokyklinės „Gudručių“ grupės vaikai iš Ukmergės vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“. Kartu su mokytoja Rita Jakiene ir muzikos vadovėmis vaikai seneliams parodė spektaklį „Vilkas bajoras“. Gyventojai buvo maloniai nustebinti vaikučių talentu, drąsa ir nuotaikingu pasirodymu. Vėliau visi šoko lietuvių liaudies šokių, močiutės prisiminė jaunystės dienas, tad paprašė su akordeonu pagroti ir kartu dainavo tokias dainas, kaip „Augo kieme klevelis“, „Vai, ko nusižvengei“, „Ant kalno karklai siūbavo“. Laikas pralėkė nepastebimai, seneliai dėkojo ir klausė, kada vaikučiai vėl atvyks.

Skaityti daugiau...
 
Dainavos moterų ansamblis "Romantika" PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 02 Gegužė 2024 00:00

Gegužės 2 dieną, artėjant gražiausiai pavasario šventei - Motinos dienai, senelių namuose apsilankė Dainavos moterų ansamblis „Romantika“, vad. Loreta Talutienė. Moterys sudainavo daug gražių dainų, tokių kaip „Mergaitė“, „Šilagėlės“, „Prisėdai šalia“, „Ne, nereikia ašarų“, „Du smuikai“, „Jazminai“. Gyventojai dainavo, lingavo, o suskambėjus dainai „Mamai“, nubraukė ir ašarą. Beveik valandą trukęs koncertas gyventojams pakėlė nuotaiką, nukėlė į jaunystės laikus, gražius prisiminimus. Seneliai dėkoja už nuostabų koncertą ir laukia dar kartą apsilankant.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 1 iš 34