Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 4 svečius online
Naujienos
Tradicinis šokių kolektyvas "Suktinis" PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 08 Gegužė 2024 00:00

Šiandien svečiuose sulaukėme Ukmergės kultūros centro Deltuvos skyriaus lietuvių tradicinių šokių kolektyvo „Suktinis“ (vadovė Daiva Stimburienė). Svečiai senelius linksmino parodydami visų Lietuvos regionų tradicinius lietuvių liaudies šokius, tokius, kaip „Malūnėlis“, Aukso galva“, „Velnių valsas“. Paskutinis šokis buvo skirtas senelių namų darbuotojoms bei stipresnės sveikatos gyventojams – visi kartu sukosi šokių aikštelėje. Seneliai dėkojo svečiams už praskaidrintą dieną, o svečiai – už kvietimą ir šiltą priėmimą.

Skaityti daugiau...
 
Spektaklis "Vilkas bajoras" PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 07 Gegužė 2024 09:11

Gegužės 7 dieną pas senelius apsilankė priešmokyklinės „Gudručių“ grupės vaikai iš Ukmergės vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“. Kartu su mokytoja Rita Jakiene ir muzikos vadovėmis vaikai seneliams parodė spektaklį „Vilkas bajoras“. Gyventojai buvo maloniai nustebinti vaikučių talentu, drąsa ir nuotaikingu pasirodymu. Vėliau visi šoko lietuvių liaudies šokių, močiutės prisiminė jaunystės dienas, tad paprašė su akordeonu pagroti ir kartu dainavo tokias dainas, kaip „Augo kieme klevelis“, „Vai, ko nusižvengei“, „Ant kalno karklai siūbavo“. Laikas pralėkė nepastebimai, seneliai dėkojo ir klausė, kada vaikučiai vėl atvyks.

Skaityti daugiau...
 
Dainavos moterų ansamblis "Romantika" PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 02 Gegužė 2024 00:00

Gegužės 2 dieną, artėjant gražiausiai pavasario šventei - Motinos dienai, senelių namuose apsilankė Dainavos moterų ansamblis „Romantika“, vad. Loreta Talutienė. Moterys sudainavo daug gražių dainų, tokių kaip „Mergaitė“, „Šilagėlės“, „Prisėdai šalia“, „Ne, nereikia ašarų“, „Du smuikai“, „Jazminai“. Gyventojai dainavo, lingavo, o suskambėjus dainai „Mamai“, nubraukė ir ašarą. Beveik valandą trukęs koncertas gyventojams pakėlė nuotaiką, nukėlė į jaunystės laikus, gražius prisiminimus. Seneliai dėkoja už nuostabų koncertą ir laukia dar kartą apsilankant.

Skaityti daugiau...
 
Lietuvos moksleivių sąjungos Ukmergės skyriaus atstovai lankėsi pas senelius PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 03 Balandis 2024 13:17

Šiandien senelių globos namuose lankėsi Lietuvos moksleivių sąjungos Ukmergės skyriaus padalinio atstovai, kartu su pirmininke Aurika Jusaite. Mokiniai pasveikino gyventojus su praėjusiomis Šv. Velykomis, palinkėjo visiems stiprios sveikatos ir geros nuotaikos. Ta proga, akomponuojant gitara, mokiniai padainavo keletą jaunatviškų, tokių, kaip „Raudoni vakarai“, „Apelsinas“, „Kamanių Šilelis“ atliekamų dainų. Vėliau moksleiviai klausinėjo senelių, kaip jie anksčiau švęsdavo Šv. Velykas. Daugelis senelių pasidalijo savo prisiminimais, pasidžiaugė, kad dabar nieko netrūksta, visada gausus stalas ir pramogos, svečiai, koncertai praturtina laisvalaikį. Padainavę, pakalbėję, mokiniai atsisveikino su gyventojais iki kitų kartų. Seneliai atsidėkodami padovanojo savo rankų darbo muiliukus.

 

Skaityti daugiau...
 
Šv. Velykų laukimas ir ruošimasis PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 01 Balandis 2024 00:00

Artėjant Šv. Velykoms senelių namų gyventojai rinkosi į užimtumo patalpas joms ruoštis. Pirmiausiai su edukatore Laura gaminosi įvairių formų muiliukus ir puokštę iš muilo gėlių. Vėliau su Deltuvos kultūros darbuotojomis Daiva ir Rasa dekoravo įvairiomis spalvomis velykinio zuikio meduolį. Taip pat rinkosi į salę ir puošė gluosnio šakeles, kad velykiniai stalai būtų gražiai papuošti. O prieš pat šv. Velykas, jau priėję išpažinties ir priėmę Švč. Sakramentą, margino kiaušinius su servetėlėmis. Tikrą džiaugsmą suteikia ne tik šventės, o ir jų laukimas, ruošimasis, susikaupimas.

Dalinkimės šv. Velykų džiaugsmu, meile Ir dėmesiu apgaubkime mums brangius žmones. Vertinkime ir saugokime, ką turime, kas yra tikra ir amžina! Su šv. Velykomis, mielieji!

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 1 iš 34