Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 2 svečius online
Naujienos
Lietuvos gimtadienio šventė PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 18 Vasaris 2014 14:14

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga, senelių namus aplankė vaikai iš lopšelio – darželio „Žiogelis“. Vadovaujami auklėtojų A. Mickuvienės, J. Belousienės ir muzikos vadovės V. Starkovos, vaikai surengė Lietuvos gimtadienio šventę. „Paukštelių“ grupės auklėtiniai atliko sutartinę su skudučiais  – lietuvių liaudies pučiamaisiais instrumentais. Taip pat dainavo daug lietuvių liaudies dainų, tokių, kaip „Už žalių miškelių“, „Žaliam sode“, „Žemė kėlė žolę“. Vaikučiai buvo išmokę ir nemažai šokių – „Prietemėlėj“, „Pučia vėjas“, „Audėjėlė“, „Mano maišas pakulinis“. Seneliams buvo išdalinti barškučiai, su kuriais jie įsitraukė į koncertą ir pritarė šokantiems. Paskutinę dainą, „Mažam kambarėly“, atlikome visi kartu – dainavo ir vaikai, ir seneliai, ir darbuotojai. Po koncerto seneliai buvo apdovanoti vaikų rankų darbo atvirutėmis, jie linkėjo visiems geros sveikatos ir šilto ateinančio pavasario. Silpnesnės sveikatos seneliai, negalėję dalyvauti koncerte, taip pat buvo nepamiršti – juos aplankė ir įteikė dovanėles kambariuose. Smagiai praleidę laiką, pavaišinome vaikučius saldainiais ir atsisveikinome iki kito karto.

Skaityti daugiau...
 
Senelius aplankė moterų kolektyvas iš Laičių km. PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 24 Sausis 2014 00:00

Penktadienio popietę senelių namus aplankė moterų kolektyvas iš Laičių km. Moterys atvažiavo pasveikinti mūsų gyventojos Elenos su artėjančiu gimtadieniu ir kartu su visais padainuoti, smagiai praleisti laiką. Elenai buvo labai maloni staigmena sulaukti buvusių kaimynių sveikinimų ir dovanų, močiutė labai apsidžiaugė jas pamačiusi, net susigraudino. Po sveikinimo kolektyvas seneliams padainavo daug gražių dainų, tokių, kaip „Motinos skara“, „Pilki keleliai dulka“. Vėliau buvo suvaidinta šauni dzūkiška pasaka apie bobulę ir dziedulį, kuri visiems sukėlė daug gardaus juoko. Taip pat stipresnės sveikatos seneliai buvo kviečiami į ratelį žaisti lietuvių žaidimą – „Graži mūsų šeimynėlė“. Padainavę, pašokę, svečiai pavaišino senelius pyragais, vaisiai ir saldainiais. Mes taip pat įteikėme eglutę iš saldainių ir padėkojome už šiltą apsilankymą.

Skaityti daugiau...
 
Ukmergės "Ryto" specialioji mokykla PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 16 Sausis 2014 10:59

Sausio 16 dieną į senelių namus sugužėjo įvairaus amžiaus vaikai iš Ukmergės „Ryto“ specialiosios mokyklos. Atlydėti mokytojų Agnės Talalienės, Daivos Klapatauskienės, Liudos Čiuprinikovienės, Reginos Šimatonienės, Virginijos Dupinienės ir muzikos vadovės Danguolės Paliukienės, mokiniai pristatė vaidinimą „Kiškelis“. Vaikai, persirengę įvairiais kostiumais per vaidinimą deklamavo eilėraščius ir dainavo daineles. Savo vaidmenis puikiai atliko „vėjas“, „karalius su karaliene“, jų „tarnas“, „berniukas“, „kiškeliai“, „šuniukai“ ir dailiai besiplaikstančios „snaigės“. Vėliau vaikučiai įteikė seneliams savo kūrybos paveikslus, o močiutės – savo rankų darbo eglutę ir saldainius. Buvo aplankyti ir sergantys senelių namų gyventojai, kurie vaidinime negalėjo dalyvauti. Seneliai labai džiaugėsi gražiu vaidinimu ir gausiais plojimais išlydėjo svečius.

Skaityti daugiau...
 
"Dvi raudonos kepuraitės" PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 06 Sausis 2014 11:52

Sausio 6-ą dieną, per „Tris Karalius“, senelių namuose svečiavosi vaikai iš Deltuvos pagrindinės mokyklos. Pirmos-antros klasės mokiniai, vadovaujami mokytojų Z. Vaitkūnienės ir A. Sedleckaitės, parodė seneliams vaidinimą „Dvi raudonos kepuraitės“. Mergaitės ir berniukai buvo persirengę įvairiomis kaukėmis: seneliai atpažino ir raudonkepuraites, ir vilką, ir burtininką, ir laputę. Visi gėrėjosi, kokie gabūs ir vaidinti mokantys yra vaikai. Vaidinimo pabaigoje, skambant varpeliams, vis uždainavo dainą „Varpeliai din-di-lin“. Atsidėkodami vaikams įteikėme saldainių, o mokytojoms – močiučių rankų darbo eglutę iš makaronų.

 

Skaityti daugiau...
 
Jaunimo grupė "OBA" vėl aplankė senelius PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Sekmadienis, 05 Sausis 2014 00:00

Ilgai netrukę, senelių namus vėl aplankė jaunimo grupė „OBA“ su nauja programa. Tiek jaunuoliai, tiek mažesni vaikai džiugino senelių akis šokdami pramoginius šokius. Vėliau vyko lietuvių liaudies dainų varžytuvės – vieną dainą sudainuoja jaunimas, kitą – senoliai. Buvo atlikta daug dainų, tokių kaip „Atskrend Sakalėlis“, „Ant Kalno Mūrai“, „Augo Girioj Ąžuolėlis“ ir daug kitų. Seneliams labai patiko skambėjusi akordeono muzika ir gitarų duetas. Kaip ir aną kartą, jaunuoliai buvo prikepę senoliams pyragų, vaišino arbata. Atsidėkodami mes irgi pasidalinome saldžiomis vaišėmis ir močiučių dekupažo būdu išpuošta vaza. Visi labai džiaugėsi linksmai praleista sekmadienio popiete.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis31323334SekantisPabaiga»

Puslapis 34 iš 34