Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 4 svečius online
Naujienos
Senelių namuose lankėsi bendruomenės pareigūnai PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 19 Sausis 2023 10:29

Šiandien senelių namuose lankėsi Ukmergės rajono komisariato bendruomenės pareigūnai Marius Milius ir Daiva Novikienė. Prevencinio susitikimo metu pareigūnai su gyventojais dalijosi informacija, kaip nepakliūti į sukčių pinkles bei saugoti savo turtą. Buvo paleisti realūs garso įrašai, kaip sukčiai bando išvilioti pinigus iš senyvo amžiaus žmonių. O paskutinis įrašas gyventojams sukėlė juoką, kai garbaus amžiaus močiutė niekaip nepasidavė sukčių apgaulei, nes pati nesuprato, kokių skaičių jie prašo. Vėliau vyko diskusijos, gyventojai pasakojo savo patyrimus, dalijosi įspūdžiais, gavo dovanų atšvaitus ir liemenes. Ačiū už naudingą apsilankymą.

Skaityti daugiau...
 
Laisvės gynėjų diena PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 13 Sausis 2023 06:32

Tikrąjį lietuvių tautos ryžtą ir pasiaukojimą parodė 1991 m. Sausio 13-osios įvykiai. Jie pareikalavo nemažai aukų: apie 700 žmonių buvo sužeisti, 14 žuvo. Tai – Loreta Asanavičiūtė, Virginijus Druskis, Darius Gerbutavičius, Rolandas Jankauskas, Rimantas Juknevičius, Alvydas Kanapinskas, Algimantas Petras Kavoliukas, Vidas Maciulevičius, Titas Masiulis, Alvydas Matulka, Apolinaras Juozas Povilaitis, Ignas Šimulionis, Vytautas Vaitkus, Vytautas Koncevičius. Juos senelių namų gyventojai pagerbė tylos minute prie uždegtų žvakučių, jungdamiesi į visuotinę iniciatyvą “Atmintis gyva, nes liudija”.

Skaityti daugiau...
 
Naujametinis karnavalas "Spalvos" PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 30 Gruodis 2022 00:00

Gruodžio 30 dieną senelių namuose įvyko šventinis karnavalas „Spalvos“. Darbuotojos į salę įėjo šokio žingsniu ir parodė seneliams nuotaikingą šokį, pagal G. Žemaitės dainą “Tu palinkėki”. Socialinė darbuotoja tarė sveikinimo žodį, palinkėjo visiems gražių metų, sveikatos ir geros nuotaikos ir pakvietė pažaisti. Buvo pakviesti savanoriai, kurie traukė spalvas ir išsirinko savo komandą. Darbuotojų ir gyventojų komandos turėjo atlikti nuotaikingas užduotis – pirmiausiai buvo užduodami klausimai apie senelių namų istoriją, jų gyventojus, darbuotojus. Kuri komanda pirma atsakydavo, ta gaudavo tašką. Vėliau buvo žaidžiamos “šarados”. Komandos turėjo atspėti, ką jų komandos draugas nori pavaizduoti. Buvo daug smagaus juoko bandant atspėti įvairius vaizduojamus gyvūnus ir daiktus. Abi komandos draugiškai buvo apdovanotos saldžiomis dovanėlėmis. O kaip Naujametinė šventė, be Kalėdų senelio? Nelikome pamiršti ir mes – aplankęs Kalėdų senis klausėsi visų eilėraščių, dainelių, buvo žaidžiami žaidimai, šokama rateliu, visi buvo apdovanoti. Kambariuose aplankyti seneliai taip pat galėjo pasidžiaugti Kalėdų senelio dėmesiu ir dovanomis. Gyventojai liko labai patenkinti ir džiaugėsi nuotaikinga švente.

Skaityti daugiau...
 
"Žiemos garsų pasaka" PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 29 Gruodis 2022 11:11

Šiandien senelių namuose vyko neįprastas pasirodymas. Tatjana Maciulevič seneliams surengė edukaciją „Žiemos garsų pasaka“. Moteris su idiofoniniais instrumentais improvizavo, pagrojo ir kalėdinę dainą. Gyventojai užsimerkę atsipalaidavo, paniro į savo prisiminimus, kai kurie sakė, kad ir užmigti norėjosi, tokia ramybė aplankė. Vėliau buvo dalijamasi įspūdžiais, gyventojai iš arti apžiūrėjo instrumentus, bandė patys pagroti. Esame dėkingi už įdomų pasirodymą.

Skaityti daugiau...
 
Seneliai džiaugiasi ir dėkoja visiems už sveikinimus! PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 23 Gruodis 2022 10:23

Toliau vaišės ir svečiai džiugina senelių namų gyventojus: gruodžio 21 dieną apsilankė ir skanų pyragą atvežė Lina Gavėnaitė iš „Linutės gardumynų“. Seneliai smaguriavo ir gyrė naminį morkų pyragą papuoštą apelsinais. Po pietų apsilankė LMS Ukmergės mokinių savivaldų informavimo centro savanoriai. Mokiniai buvo paruošę klausimų susijusių su Šv. Kalėdomis, gyventojus suskirstė į tris komandas, ir su kiekvieno pagalba smagiai atsakinėjo į klausimus. Vėliau visi buvo vaišinami sausainiais, kol savanorė Aurika dainavo savo kūrybos dainas. Mokiniams buvo įdomu sužinoti, kaip anksčiau buvo švenčiamos Šv. Kūčios ir Šv. Kalėdos, seneliai papasakojo įvairių papročių, žaidimų, prisiminė savo vaikystę, jaunystės dienas. Tiek vieniems, tiek kitiems buvo labai įdomu pabendrauti, pasidalinti savo patirtimi, juk šias dvi kartas skiria nemažas laiko tarpas.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 7 iš 34