Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 5 svečius online
Naujienos
Deltuvos pagrindinės mokyklos vaikai senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 30 Rugsėjis 2022 07:19

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos išvakarėse Deltuvos pagrindinės mokyklos mokiniai kartu su socialine darbuotoja Neringa Šeibokiene apsilankė senelių namuose. Vaikai buvo pagaminę gražią rudenišką kompoziciją iš gėlių ir vaisių, atsinešė rankų darbo atvirutę. Visi linkėjo jėgų, sveikatos, šviesios kasdienybės, džiaugsmo ir naujų atradimų, kad visus lydėtų vidinė stiprybė, artimųjų pagarba ir meilė. Senelių namų gyventojai taip pat turėjo saldžių vaišių, Genovaitė jas įteikė vaikams, ir palinkėjo taip pat būti sveikiems, gerai mokytis ir klausyti tėvelių. Vėliau visi kartu sudainavo dainą „Du gaideliai“. Vaikučius išlydėjom su pažadu sugrįžti kitą kartą su koncertine programa.

Skaityti daugiau...
 
Darbai darbeliai PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 14 Rugsėjis 2022 07:08

Organizuojant gyventojų užimtumą socialinės darbuotojos kviečia visus į bendro naudojimo patalpas, kuriose yra vykdoma veikla. Vakar dieną prisiminėme smagų žaidimą „Domino“, seneliai dėliojo kaladėles, o po kiekvieno žaidimo vaišinosi saldainiais. Kiekvieną trečiadienį visi laukia žaidimo „Bingo“, jį žaisti susirenka kaip niekad daug gyventojų, jie braukia skaičius ir laimi simboliškus prizus. Atėjus rudenėliui, atėjo laikas ir pasipuošti valgyklą – socialinė darbuotoja atnešė sudžiovintų gėlių – iš jų buvo gaminamos puokštės stalams papuošti. Kiekviena gyventoja sukomponavo savo stalui po puokštytę. Jonui taip patiko, kad paprašė vienos ir į savo kambarį.
Atvėsus orams visi sugužėjo į vidų, kur renkasi įdomiai ir smagiai praleisti laiką.

Skaityti daugiau...
 
Mišrus vokalinis ansamblis "Retro" koncertavo senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 27 Liepa 2022 05:54

Šventinę liepos 26-osios popietę į senelių namus atvažiavo ir skambų koncertą surengė Antakalnio III kaimo mišrus vokalinis ansamblis „Retro“ su vadovu M. Mikučioniu. Programoje buvo daug gražių romanso dainų, tokių kaip „Alyvos“, „Ant melsvų ežero bangų“, „Kam buri tu iš gėlelės“. Bendruomenės pirmininkė Virginija Sakalienė tarė sveikinimo žodį Onoms, papasakojo plačiau apie šią šventę, kaip ji buvo minima anksčiau. Šiuo metu senelių namuose gyvena tik viena Aldona – Ona, tad jai buvo skirta Alvydo Padriezo sukurta daina – „Būsiu šalia“. Gyventoja irgi nepasimetė – pakvietė ansamblio vadovą šokiui. Paskutinėje dainoje „Tikėk savo laime“, atlikėjai linkėjo visiems surasti savo laimę ir ja pasidalinti su kitais. Atsidėkodami už gražų koncertą ir nuostabiai praleistą laiką gyventojai įteikė simbolišką dovanėlę.

Skaityti daugiau...
 
Poilsis prie ežerėlio PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 21 Liepa 2022 11:48

Sušilus orams buvo organizuojama išvyka prie ežero. Gyventojai iš spintų išsitraukė kepures, skrybėles, į autobusiuką įsidėjom kėdutes, pledus, nusipirkom limonado, sausainių ir patraukėm prie Dirvonų ežero. Nuvažiavę surengėm pikniką, Genovaitė su Aldona ir Agafija traukė dainas, vėliau ėjom pasivaikščioti. Močiutės pasiskynė rugiagėlių, jonažolių, sakė pasidžiovins, bus žiemą vaistų. Praleidę gerai laiką, pasigrožėję gamta, ežeru, sugrįžome į namus pietauti.

Skaityti daugiau...
 
Mindaugo Karūnavimo diena PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 06 Liepa 2022 00:00

Liepos 6-oji – Valstybės (Mindaugo Karūnavimo diena) ir Tautiškos giesmės diena. Ji žymi Mindaugo karūnavimą Lietuvos karaliumi 1253 metų liepos 6 dieną. Ši diena valstybės švente paskelbta 1990 metais, Lietuvai atkūrus nepriklausomybę. 21 val., kaip ir visoje Lietuvoje, prie senelių namų skambėjo Tautiška giesmė. Vėliau visus skambiomis dainomis apie Lietuvą linksmino Deltuvos liaudiškos muzikos kapela „Magaryčios“ (vad. K. Piestinis).

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 9 iš 34