Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 15 svečius online
Naujienos
Desertų diena PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 14 Spalis 2019 00:00

Švenčiant desertų dieną, močiutės buvo pakviestos į kulinarinį užsiėmimą. Šį kartą gaminome keksiukus. Juzė su Margarita pjaustė bananus, Irena laužė, smulkino šokoladą, likusios maišėme tešlą. Gyventojos kruopščiai atliko joms paskirtas užduotis ir su smalsumu laukė, kokio skonio desertas išeis. Netrukus keksiukai iškepė, pirmiausia davėme paragauti šeimininkėms, o vėliau ir visiems gyventojams. Visi džiaugėsi skania desertų diena!

Skaityti daugiau...
 
Rudeniniai darbeliai PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 09 Spalis 2019 00:00

Atėjęs ruduo mums nepagailėjo savo gėrybių – gražių spalvotų medžio lapų. Iš jų mes ir  susirinkome kurti dar didesnį grožį. Sukvietusios močiutes ėmėmės darbo. Visi dirbome pagal sveikatos galimybes - vienos suko rožes iš klevo lapų, kitos karpė, klijavo, darė darbelius iš spalvoto popieriaus. Po darbų džiaugėmės puikiais rezultatais, kuriais papuošėme senelių valgomąjį.

Skaityti daugiau...
 
Spalio 1-oji - Senjorų diena PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 01 Spalis 2019 00:00

Spalio 1-oji – Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena. Kiekvienais metais šią dieną senelių namų gyventojai yra maloniai nustebinami ir pasveikinami. Po pietų sulaukėme svečių iš Ukmergės „Rimi“ parduotuvės, tai direktorė Genė Kaziūnienė ir ambasadorė Sandra Šantaraitė kartu su darbuotojomis atvyko pasveikinti senelių. Visi buvo aplankyti kambariuose, maloniai bendravo, klausėsi senelių pasakojimų, vaišino saldžiomis dovanomis bei vaisiais. O vakare buvo linksmoji dalis – visi šventiškai nusiteikę rinkosi į Deltuvos kultūros namų romansinės grupės „Svajos“ koncertą. Jo metu buvo atliekamos įvairaus žanro dainos, tokios kaip „Armonikos tonai“, Prisilieski“, „Gimtinė“, „Nebarki, tėveli“, „Sode lakštutė maža“ ir daug kitų. Daina „Jaunystės metai“ buvo skirta gyventojai Elenai, šiandien švenčiančiai savo gimimo dieną.  Pabaigoje skambėjo visiems gerai žinoma daina „Ir buvo žodžiai tie“. Gyventojai labai džiaugėsi sulaukę tiek svečių, sveikinimų ir dainų.

Skaityti daugiau...
 
Oninių šventimas PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 26 Liepa 2019 10:09

Oninės – vasaros šventė, minima liepos 26 dieną, kurios metu daugelis mūsų moterų pažymi varduves – šventą Oną. Tai derliaus prinokimo šventė, kai baigiami patys sunkiausi ir didžiausi vasaros darbai bei galima džiaugtis tų darbų rezultatais. Oninės visada buvo populiarios Lietuvoje. Šv. Onos garbei daugelyje Lietuvos parapijų įvesti atlaidai, o po jų rengiamos šventės, vaišės. Senelių namuose gyvena net trys Onutės – dvi Onos ir viena Ona–Danutė. Visas jas pasveikinome gražaus vardadienio proga, įteikėme gėlių ir šokolado. Močiutės labai apsidžiaugė ir padėkojo už sveikinimus.

Skaityti daugiau...
 
Joninės senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 25 Birželis 2019 00:00

Joninės – šventė, švenčiama birželio 24 d., taip pat naktį iš birželio 23 į 24 d., maždaug tuo metu, kai Šiaurės pusrutulyje būna ilgiausia diena ir trumpiausia naktis (vasaros saulėgrįža). Šios šventės ištakos Lietuvoje – Rasa, neretai vadinama daugiskaita (Rasos) ir Latvijoje – Lyguo. Po krikšto ši šventė susieta su šv. Jono Krikštytojo gimimo diena. Senelių namuose taip pat yra tradicija pasveikinti visus Jonus ir Janinas. Nuo pat ryto buvo pinami vainikai ir sveikinami keturi Jonai ir viena Janina. Gyventojai labai džiaugėsi sulaukę tiek dėmesio, gavę šokolado, visiems dėkojo.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis11121314151617181920SekantisPabaiga»

Puslapis 13 iš 33