Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 15 svečius online
Naujienos
Pyragų diena ir parodos "Rudens saulutė" atidarymas PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 06 Lapkritis 2018 00:00

Lapkričio 6-ąją dieną senelių namų gyventojai sulaukė svečių iš lopšelio-darželio „Žiogelis“. Auklėtojos kartu su dviem vaikučiais – Jonuku ir Saule - atvežė seneliams skanumynų ir pasveikino su pyragų diena. Paragavę skanių vaišių keliavome į Ukmergės kultūros centrą. Ten šiandien atidaroma respublikinė jubiliejinė 20 – oji neįgaliųjų dailiųjų amatų paroda „Rudens saulutė“. Tarp 376 autorių iš 22 Lietuvos rajonų, dalyvaujančių 33 neįgaliųjų organizacijų yra ir mūsų senelių namų gyventojų darbeliai. Renginyje dalyvavo ir sveikinimo žodžius tarė rajono meras ir parodos globėjas Rolandas Janickas, ilgametė buvusi neįgaliųjų krašto sąjungos pirmininkė Lionė Aleksienė, socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė. Renginį vedė Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkė Dalia Unikienė. Visi džiaugėsi ir dėkojo autoriams už jų kūrybingumą, naujomis technologijomis gaminamus darbelius, jų grožį. Koncertavo A. Baronienės vadovaujamas neįgaliųjų sąjungos ansamblis „Daina“ ir Jasiuliškio socialinės globos namų gyventojų kolektyvas „Melodija“, vadovaujamas Daivos Šermukšnienės. Apžiūrėję parodą, kai ką įsigyję bei pasiklausę koncerto grįžome namo.

Skaityti daugiau...
 
Miruonė kelionė PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 23 Spalis 2018 10:21

Kaip ir kiekvienais metais prieš Vėlines Miruonė nori aplankyti artimųjų kapus Siesikuose, taip pat seniai matytus giminaičius. Taigi užsakėme autobusiuką iš Nestacionarių socialinių paslaugų centro ir išsiruošėm į kelionę. Pirmiausia nuvažiavome ant jos tėvų ir brolių kapų, juos sutvarkėme, uždegėme žvakutes, Miruonė pasimeldė. Tada aplankėme Siesikuose gyvenančią pusseserę Irutę. Ji Miruonei papasakojo visas naujienas, buvo labai išsiilgusios viena kitos. Vėliau užsukome į Meilūnus – ten gyvena dar viena pusseserė Stasė kartu su vyru Edvardu. Visus aplankę, pasišnekučiavę, laimingai grįžome namo. Miruonė visada džiaugiasi tokiomis išvykomis į jos gimtąjį kraštą.

Skaityti daugiau...
 
Romansinio dainavimo grupė "Svajos" PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 16 Spalis 2018 00:00

Spalio 16-ą dieną senelius aplankė ir koncertą surengė Deltuvos romansinio dainavimo grupė „Svajos“ su vadovu Kazimieru Piestiniu. Gyventojai buvo pasveikinti su praėjusia pagyvenusių žmonių diena, jiems buvo skirtos visos dainos. Koncerte skambėjo tiek linksmos, liaudiškos dainos – „Mano kraštas“, „Kaimo vakarai“, „Jaunystės metai“, tiek romantiškos dainos apie meilę – „Širdies žvaigždė“, „Nebegrįšiu laukų takeliu“, „Mano vienintelis žmogau“ ir daug kitų. Koncertas užsitęsė iki vėlumos, seneliai dar ir dar kartą prašė pakartoti, ypač patiko akordeono muzika. Gyventoja Birutė padeklamavo savo kūrybos eilėraštį apie savo gimtąjį kraštą. Seneliai mėgavosi klausydami gražių dainų ir džiaugėsi linksmai praleistu laiku.

Skaityti daugiau...
 
"Fokuso taškas - Deltuva" PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 08 Spalis 2018 07:11

Birželio 29- liepos 4 dienomis Ukmergės rajone vyko tarptautinis fotografijos pleneras „Fokuso taškas – Deltuva“, organizuojamas Naujųjų medijų meno klubo „Pozityvas“ (vadovė Nijolė Paškauskienė). Visą savaitę fotografai iš Lietuvos, Ukrainos ir Lenkijos vaikščiojo ir fiksavo įvairius momentus Deltuvos miestelyje. Fotografai buvo atvykę ir į senelių namus. Jie įamžino mūsų gyventojų kasdienybę, kai kurie pozavo, norėjo pasidaryti gražių portretinių nuotraukų. Ir štai gavome rezultatus iš apsilankymo senelių namuose.

Skaityti daugiau...
 
Spalis - pagyvenusių žmonių mėnuo PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 04 Spalis 2018 00:00

Spalio 1-oji – Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena, o spalis – pagyvenusių žmonių mėnuo. Šia proga spalio 1-ąją senelius aplankė Deltuvos mokyklos mokiniai su mokytoja Zita Vaitkūniene ir Deltuvos kultūros namų direktore Daiva Stimburiene. Ji tarė sveikinimo žodį, linkėjo sveikatos, stiprybės ir kantrybės. Pradinių klasių vaikai padeklamavo eilėraščius, šoko įvairius šokius, vėliau įteikė piešinėlius dovanų. Gyventojams labai patiko vaikučių pasirodymas, džiaugėsi gavę tiek dėmesio. Spalio 4-ą dieną Deltuvos kultūros namuose buvo organizuojamas koncertas ta pačia proga – „Metai bėga, mintys lekia praeitin“. Mes taip pat buvo pakviesti į šią šventę. Renginį vedė Deltuvos kultūros namų direktorė Daiva Stimburienė, sveikinimo žodį tarė Deltuvos seniūnas Gintaras Radzevičius, socialinė darbuotoja Janina Leitienė. Koncerte dalyvavo ir gerą nuotaiką palaikė Ukmergės rajono bendrijos retro šokių kolektyvas „Agatas“ (vad. A. Satkūnaitė), liaudiškų šokių kolektyvas „Raskila“ (vad. L. Staškūnienė). Taip pat dainas atliko Deltuvos moterų ansamblis ir romansinio dainavimo grupė „Svajos“, vadovaujamos Kazimiero Piestinio. Visi klausėsi gražios muzikos, vaišinosi rudeninėmis vaišėmis, gėrėjosi šokiais, vėliau ir patys prisijungė ant parketo.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis11121314151617181920SekantisPabaiga»

Puslapis 17 iš 33