Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 12 svečius online
Naujienos
Gyventojų užimtumas PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 02 Liepa 2018 13:39

Vasarą seneliai daugiausiai laiko praleidžia lauke, bet kai orai nelepina, užimtumas organizuojamas ir viduje. Šį kartą močiutės buvo sukviestos daryti paveikslus iš sagų. Socialinė darbuotoja ir ergoterapeutė padėjo gyventojoms atrinkti sagas, tada su karštais klijais jas pritvirtino prie kartono. Vienos darė savo vardo pirmąsias raides, kitos lipdė medelius, drugelius. Kitą dieną paveikslai buvo įrėminti – apklijuoti kriauklelėmis. Močiutės labai džiaugėsi gražiu rezultatu, paveikslai papuoš mūsų valgyklą.

Sušilus orams seneliai kasdien išvežami su neįgaliojo vežimėliu arba palydimi su vaikštynėmis į lauką. Šiomis dienomis buvo ruošiamasi Deltuvos mūšio inscenizacijai, todėl gyventojai iš arti galėjo apžiūrėti patrankas.

Skaityti daugiau...
 
Joninių šventė senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 22 Birželis 2018 00:00

Šiais laikais Jonas, Janina – labai populiarūs vardai ne tik tarp pagyvenusių žmonių, bet ir tarp jaunimo. Mes senelių namuose taip pat turime nemažai gyventojų šiais vardais – net keturis Jonus ir vieną Janiną. Kaip ir kiekvienais metais, nuo ryto darbuotojos kartu su gyventojomis kibo į darbus, pynė vainikus, kurie simbolizuoja nemirtingumą ir meilę. Močiutės pindamos kalbėjo, pasidalijo prisiminimais, kaip anksčiau smagiai švęsdavo šią šventę. Per pietus tais vainikais buvo papuoštos varduvininkų galvos, įteikti šokoladai, jiems buvo palinkėta laimės, sveikatos ir ilgų gyvenimo metų. Silpnesnės sveikatos Jonas ir Janina buvo aplankyti kambariuose, ten ir pasveikinti. Gyventojai labai džiaugėsi sulaukę tiek dėmesio.

Skaityti daugiau...
 
Kūrybinga popietė PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 11 Birželis 2018 10:23

Lietingą vasaros dieną socialinė darbuotoja kartu su ergoterapeute gyventojams pasiūlė užsiimti meniškais darbeliais. Iš pradžių susirinkusios močiutės rinkosi iš žurnalų paveikslėlius ir juos kirpo. Prisikarpiusios nemažai paveikslėlių, juos sukomponavo ant spalvoto popieriaus lapo ir suklijavo. Kiekvienas paveikslas išėjo savotiškai gražus ir įdomus. Ačiū mūsų kūrybingoms močiutėms.

Skaityti daugiau...
 
Atidarytas vasaros sezonas PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 04 Birželis 2018 10:32

Jau kurį laiką šildant vasariškai saulutei, mūsų seneliai nusprendė atsigaivinti ir nuvažiuoti prie ežero. Į autobusiuką susisodinę papramogauti norinčias močiutes, patraukėme link tikslo. Šį kartą prie Šakelės ežero važiavo Monika, Juzė, Aldona ir Margarita, kuri prie šio ežero važiuoja pirmą kartą. Močiutės buvo pavėsyje, vėliau mėgavosi saulės voniomis ir vandens procedūromis, šėrė antytes. Gerai praleidusios visą popietę, gyventojos buvo parvežtos atgal į senelių namus. Visos džiaugėsi, juokavo, kad atidarė „vasaros sezoną“.

Skaityti daugiau...
 
Gegužinės pamaldos PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 11 Gegužė 2018 13:07

Marijos garbei amžių bėgyje buvo paskirta ne vien atskiros dienos-šventės, ne vien tik savaitės diena — šeštadienis, bet ir visas ištisas gegužės mėnuo. Bažnyčia šį gražiausią pavasario mėnesį parinko ypatingam Marijos garbinimui ne atsitiktinai. Tas metų laikas, kai gamta atbunda ir pasipuošia gražiausiais žiedais, negalėjo likti nepašvęstas tai, kurią Bažnyčios liturgija vadina Jericho rože, Libano kedru, kvapiu cinamono ir balzamo medeliu. Kasdieninės šio mėnesio pamaldos Marijos garbei yra vadinamos gegužinėmis pamaldomis. Kiekvieną gegužės mėnesio dieną senelių namų gyventojai, kaip ir visi tikintieji, renkasi valgykloje ir kartu su socialinėmis darbuotojomis meldžiasi prie Švenčiausios Mergelės Marijos paveikslo.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis11121314151617181920SekantisPabaiga»

Puslapis 18 iš 33