Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 3 svečius online
Naujienos
Apsilankė vaikai iš Petronių pradinio ugdymo skyriaus PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 02 Spalis 2017 00:00

Spalio 1-oji – Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena. Šią dieną skatinama atkreipti dėmesį į senėjimo problemas, ugdyti jaunų žmonių pagarbą senyvo amžiaus žmonėms. Šia proga pas senelius atvyko Siesikų gimnazijos Petronių pradinio ugdymo skyriaus mokiniai kartu su mokytojomis Kristina Kolosova ir Jolanta Kuosiene. Vaikučiai kartu su tėveliais iškepė pyragų, išvirė skanios vaistažolių arbatos ir atvežė seneliams pasivaišinti. Kad būtų linksmiau, jie ir programą paruošė – šoko, dainavo, deklamavo eilėraščius. Kadangi vaikai čia lankėsi pirmą kartą, socialinė darbuotoja papasakojo, kaip čia seneliai gyvena, kuo užsiima laisvalaikiu. Silpnos sveikatos senelius vaikai aplankė ir vaišino kambariuose. Gyventojai gėrėjosi vaikų pasirodymu, jų jaunatviška energija ir spinduliuojančiu gerumu. Labai dėkojame už sveikinimus ir vaišes!

Skaityti daugiau...
 
Senelių laisvalaikis PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 23 Rugpjūtis 2017 10:27

Norėdami paįvairinti senelių laisvalaikį azartiškuosius gyventojus pakvietėme žaisti stalo žaidimą „Bingo“. Kadangi gyventojams labai patinka žaisti momentinėse loterijose, jiems buvo įsteigtas prizas – loterijos bilietas. Socialinė darbuotoja traukė skaičiukus, o seneliai ieškojo laimingųjų savo bilietuose. Seneliai pirmą kartą žaidė „Bingo“, bet jiems, o ypač laimėtojams, tai suteikė daug džiaugsmo ir gerų emocijų. Dabar gyventojai susitiks kiekvieną savaitę šiam žaidimui.

Skaityti daugiau...
 
Šv. Ona senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 26 Liepa 2017 12:01

Liepos 26-oji –  Oninės – šv. Onos šventė, Onos vardo diena. Gal kiek ir keista, bet senovėje labai stengdavosi iki Oninių javus nupjauti, o pabaigtuves vadindavo pagynėtuvėmis, nuobaigomis. Oninių šventės ištakos glūdi dar pagoniškoje Lietuvoje. Šią dieną buvo rengiamos vakaronės, prirenkama uogų, prikepama duonos iš naujo derliaus grūdų, prikasama šviežių bulvių. Tai ir Prinokimo šventė, žmonių gražiai vadinta Nokis, Sirpstas. Taiklūs Oninių liaudiški apibūdinimai: „Šventa Ona – duonos ponia“, „Ateina Onutė su šviežia duonute“, „Šventa Ona – gera žmona: aptepa duoną su smetona.“ Senelių namuose taip pat turime keletą Onų, kurias kiekvienais metais pasveikiname su vardo diena, įteikiame gėlių ir šokolado. Onutės džiaugiasi, dėkoja už sveikinimus, vaišina kitus gyventojus saldainiais.

Skaityti daugiau...
 
Prie Šakelės ežero PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 21 Liepa 2017 09:56

Pagaliau sušilus orams, seneliai atidarė deginimosi sezoną. Socialinė darbuotoja pasiūlė nuvažiuoti prie ežerėlio, pašerti antytes, pabraidyti. Močiutės sutiko, pasiėmė batono ir įsėdo į autobusiuką. Nuvažiavus prie ežero mus pasitiko antytės, karšta saulė ir šaltas vanduo. Nors močiutės dar nesiryžo pabraidyti, bet vis tiek smagiai praleido laiką gryname ore.

Skaityti daugiau...
 
Senelių namų gyventojai smagiai laiką leido Anykščiuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 19 Liepa 2017 00:00

Pagaliau sušilus orams senelių namų gyventojams buvo pasiūlyta pakeliauti. Kadangi dauguma dar nebuvo lankęsi mūsų netolimame, bet labai gražiame krašte – Anykščiuose, sugalvojome nuvažiuoti ten. Pirmiausiai nuvykome į Arklio muziejų, kuris yra įsikūręs Niūronių kaime. Čia saugomos ir eksponuojamos gausios Lietuvos arklininkystės istoriją menančios eksponatų kolekcijos. Mus pasitikęs gidas aprodė muziejų ir papasakojo viską apie arklius, vežimus, ratus, plūgus, žirgų laidojimo papročius ir pan. Močiutėms labai patiko ekspozicijos, nes dauguma prisiminė, kaip anksčiau gyveno, kokiais amatais – kalvystės, audimo – užsiėmė jų tėvai praeityje. Taip pat lankėmės aukštaitiškoje sodyboje, kur mums buvo papasakota apie duonelės kepimą. Gyventoja Monika atsiminė, kaip pati kepdavo duoną, todėl pirmiausiai įėjusi į namą paklausė, kur yra ližė. Apžiūrėję visus eksponatus, pasistiprinę užkandžiais ir pailsinę kojas keliavome toliau. Nuvykus į Anykščius neįmanoma neaplankyti mūsų gamtos ir kultūros vertybės – Puntuko akmens. Ištvermingiausi seneliai net pasiryžo pasivaikščioti medžių lajų lygyje. Čia iš aukštai apžvelgėme apdainuotąjį Anykščių šilelį, pasigrožėjome Šventosios upės vingiais bei pamatėme aukščiausios Lietuvoje Šv. Mato bažnyčios bokštus. Pavargę, bet laimingi gyventojai grįžo namo ir dar ilgai pasakojo savo įspūdžius kitiems. Nei vienas neišsigando kelionės, klausė, kada bus kita ekskursija.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis21222324252627282930SekantisPabaiga»

Puslapis 22 iš 33