Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 1 svečią online
Naujienos
Kalėdinė gerumo akcija - "Kiekvienam seneliui po atviruką" PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 12 Gruodis 2016 08:51

Vilniaus lopšelio darželio “Obelėlė” grupėje “Bildukai” (auklėtoja Daiva Petkevičienė) vyko Kalėdinė gerumo akcija – “Kiekvienam seneliui – po atviruką”. Auklėtinės Medos močiutė Roma, dirbanti VšĮ Deltuvos senelių globos namuose, atvykusi į darželį pirmiausia vaikams papasakojo apie senelių gyvenimą – kaip jie leidžia laisvalaikį - klausosi koncertų, gamina eglutes, dekupažuoja vazeles, kaip juos aplanko Kalėdų senelis. Tada “Bildukai” kartu su močiute Roma kiekvienam senelių namų gyventojui gamino po rankų darbo atviruką. Juos vaikai puošė labai išradingai – kas Kalėdų eglute, kas Seniu Besmegeniu, kas dovanėle, kas gėle ar angelu. Visi atvirukai - vardiniai, su autoriaus nuotrauka. Parvykusi iš svečių, darbuotoja Roma perdavė po dovanėlę ir linkėjimus nuo vaikų - nė vienas Deltuvos senelių namų gyventojas neliko nepasveikintas. Taigi visų senelių vardu dėkojame Vilniaus lopšelio darželio “Obelėlė” grupės “Bildukai” vaikams ir auklėtojai Daivai už padovanotą šilumą ir džiaugsmą!

Skaityti daugiau...
 
Tarptautinės žmonių su negalia dienos minėjimas PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 02 Gruodis 2016 00:00

Gruodžio 2 dieną Ukmergės kultūros centre buvo minima Tarptautinė žmonių su negalia diena. Senelių namų gyventojai taip pat buvo pakviesti ir dalyvavo kartu su jais lydinčiais darbuotojais. Renginio pirmoje dalyje sveikinimo ir padėkos žodžius įvairioms socialines paslaugas neįgaliesiems teikiančioms organizacijoms ir jų rėmėjams tarė diplomatas Vygaudas Ušackas, seimo narys Juozas Varžgalys, Ukmergės rajono savivaldybės mero pavaduotoja Klavdija Stepanova ir kiti. Šventėje koncertavo K. Piestinio vadovaujamas Ukmergės krašto  neįgaliųjų sąjungos kolektyvas „Daina“ ir Zitos Kviklienės vadovaujami kolektyvai: Ukmergės neįgaliųjų draugijos moterų vokalinis ansamblis „Goda“ ir Ukmergės ND moterų trio „Kartos“. Renginio pabaigoje savo pasirodymu nustebino dainininkai Liveta ir Petras Kazlauskai. Jie atliko visiems žinomas dainas, tokias, kaip „Mylėk mane“, „Šilagėlė mamai“, „Meile, kur dingai“ ir kt. Atlikėjai negailėjo gražių žodžių tiek vienas kitam, tiek ir publikai. Po koncerto seneliai džiaugėsi smagiai praleidę laiką ir laimingi grįžo namo.

Skaityti daugiau...
 
"Bočiai" apie Hanso Kristiano Anderseno kūrybą PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 29 Lapkritis 2016 00:00

Lapkričio 29 dieną pas senelius jau ne pirmą kartą atvažiavo LPS „Bočiai“ Ukmergės bendrijos sambūrio „Prie židinio“ nariai. Jų vadovė Z. Stunžėnienė visus pasveikino su atėjusia gražia žiema ir su Šv. Andriejaus diena. Ji pasakojo, kaip anksčiau buvo tikėta, kad merginos šią dieną gali susapnuoti savo būsimą vyrą. Vėliau „Bočių“ sambūrio organizatorė pristatė seneliams žymų rašytoją Hansą Kristianą Anderseną. Papasakojo apie jo biografiją, sunkią vaikystę bei supažindino su jo kūryba, kuri yra ne vien pasakos, bet ir penki romanai, 51 pjesė, 25 kelionių apybraižos ir virš 1000 eilėraščių. Po pristatymo „Bočių“ aktoriai suvaidino inscenizaciją iš apsakymo „Netikusi buvo“. Per vaidinimą gyventojai ir juokėsi, ir plojo, ir susimąstę buvo – gailėjo prie upelio mirusios „skalbėjos“. Antroje pasirodymo dalyje moterys padainavo keletą dainų, tarp jų ir „Čiūčia liūlia“, „Lauko gėlė“ ir kt. „Bočių“ sambūrio pirmininkas A. Kacevičius po visos programos labai gyrė ir dėkojo vadovei Z. Stunžėnienei, o mes taip pat įteikėme saldžių vaišių ir padėkoję išlydėjome namo.

Skaityti daugiau...
 
"Rudens saulutės" uždarymas PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 08 Lapkritis 2016 00:00

Lapkričio 8-ąją dieną senelių namų gyventojai dalyvavo gražiame parodos „Rudens saulutė“ uždaryme. Renginį vedė Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkė Dalia Unikienė. Ji pristatė garbingus svečius, tai seimo narys Juozas Varžgalys, rajono meras, parodos globėjas Rolandas Janickas, Lietuvos žmonių su negalia sąjungos prezidentė Rasa Kavaliauskaitė, Vaiko teisių apsaugos ir socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė, buvusi ilgametė neįgaliųjų krašto sąjungos pirmininkė Lionė Aleksienė. Visi tarė sveikinimo žodį, džiaugėsi, kad „Rudens saulutė“ kasmet darosi vis turtingesnė, tiek daug gražių spalvingų darbelių yra iš vilnos, odos, popieriaus, medžio, keramikos bei tekstilės ir šiais tapybos kūriniais parodos lankytojai galėjo ne tik grožėtis, bet ir juos įsigyti ir taip paremti kruopščius bei sumanius jų gamintojus. Renginyje koncertavo K. Piestinio vadovaujamas neįgaliųjų sąjungos mišrus ansamblis “Daina” ir Aklųjų sąjungos Molėtų filialo kaimiškos muzikos kapela “Berželis”. Seneliai gėrėjosi koncertu, bet labiausiai apsidžiaugė gavę apdovanojimą už savo darbelius – medalį ir diplomą.

Skaityti daugiau...
 
Pyragų diena PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 04 Lapkritis 2016 10:53

Lapkričio 4-ąją, žiūrimiausia, socialiai atsakinga televizija TV3 jau septintą kartą organizuoja „Išsipildymo akcijos“ įkvėptą iniciatyvą „Pyragų diena“. Ukmergės lopšelis-darželis “Žiogelis”, kaip ir kiekvienais metais, prisijungė prie šios akcijos, kepė pyragus, pardavinėjo, o likusius skanumynus atvežė seneliams. Gyventojų tarybos pirmininkė Irena Kukarskienė apsidžiaugė pamačiusi vaikučius ir juos taip pat pavaišino mandarinais. Priešmokyklinės grupės vaikai linkėjo seneliams sveikatos ir pažadėjo kitą kartą atvykti su eilėraščiais ir dainomis.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis21222324252627282930SekantisPabaiga»

Puslapis 25 iš 33