Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 1 svečią online
Naujienos
Jono Reniaus kelionė PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 27 Balandis 2016 11:57

Gyventojai kiekvienais metais atėjus pavasariui prašo nuvežti juos aplankyti buvusius namus, artimuosius. Jonas Renius jau seniai galvojo apie keliavimą, nors jam sunkiai sekasi kalbėti, jis bandė paaiškinti, kad nori vėl nuvažiuoti į Lyduokius. Nuvažiavę į miestelį pirmiausiai sutikome jo kaimynus ir draugą Valentą, kuris smulkiai papasakojo visas naujienas, kaip kas miestelyje gyvena, kaip laikosi. Renius, nors ir sunkiai, bet pasitelkdamas gestus, pasišnekėjo ir su kitais kaimynais, užsuko ir į buvusius savo namus. Atsisveikinę nuvažiavome į Lyduokių seniūniją. Ten darbuotojai priėmė šiltai, truputį papasakojo apie Reniaus buvusį gyvenimą. Pakeliavęs, aplankęs senas vietas, gyventojas pasijuto ramiau, grįžęs namo atrodė laimingesnis.

Skaityti daugiau...
 
Deltuvos kultūros namų moterų ansamblis PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 31 Kovas 2016 00:00

Atėjus Šv. Velykoms prasidėjo linksmybės ir senelių namuose. Šį kartą koncertą surengė Deltuvos kultūros namų moterų ansamblis, kuriame dainuoja ir senelių namų socialinės darbuotojos. Renginį pradėjo Deltuvos kultūros namų direktorė Daiva Stimburienė, ji pasveikino visus su Šv. Velykomis bei atėjusiu pavasariu. Moterų kvartetas, akomponuojant vadovui K. Piestiniui, atliko nemažai dainų – vienos privertė ir ašarą nubraukti, kitoms skambant ne tik plojimai girdėjosi, bet ir kojų trepsėjimai. Buvo sudainuotos dainos tokios, kaip „Prie dieveraičio“, „Piemenaitė“, „Bangos sudaužė“, Melodija tau“ ir kt. Tarp dainų buvo deklamuojamos eilės – drąsi mergaitė Urtė pasakė kelis eilėraštukus ir perdavė nuo kultūros namuose veikiančio vaikų būrelio dovaną – rankų darbo zuikučius, pakabintus ant šakos. Jie iš karto papuošė senelių valgyklą. Gyventojams labai patiko koncertas, buvo geros nuotaikos bei džiaugėsi puikiai praleistu laiku.

Skaityti daugiau...
 
Pupų Dėdės 120-osios gimimo metinės PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 29 Kovas 2016 17:17

Trečią dieną po Šv. Velykų, kovo 29 –ąją, į senelių namus atvyko LPS „Bočiai“ Ukmergės bendrijos sambūrio „Prie židinio“ nariai. Sambūrio vadovė Z. Stunžėnienė pasveikino visus su atėjusiu pavasariu, praėjusiomis Šv. Velykomis, įteikė seneliams gražią gėlytę ir paruošė dovanėlę, „kurios negalima įsidėti į kišenę“. Pasitinkant Pupų dėdės 120 – tąsias gimimo metines, bočiai sukūrė smagų pasirodymą. Sambūrio vadovė papasakojo apie Pupų Dėdės – Petro Biržio – gyvenimą, jo meilę akordeonui ir moterims, kuo jis užsiėmė ir kaip teko kalėjime pabuvoti. Bočių sambūrio narės atliko visiems gerai žinomas dainas, tokias, kaip „Pupų Dėdės polka“, „Sielos sparnais“, „Tai laikai‘, „Bernelių daina“, dėl kurios ir iš Amerikos jį buvo išvarę, „Atvirkščia daina“, „Palinkėjimas Lietuvai“ ir kt. Pas senelius atvyko ir Pupų Dėdės antrininkas (vaid. B. Kaselis), kuris pasakojo linksmas istorijas, juokelius. Ir, žinoma, kas geriausiai apie jį žino, jei ne kaimynė iš Anykščių – ji viską papasakojo apie Petriuką. Senelių namų gyventojams labai patiko smagūs pasakojimai, dainos ir vaišės – bočiai visiems buvo paruošę margučių ir saldžių pyragų. Mes irgi atsidėkojome už gražų pasirodymą, linkėjome ir toliau likti tokiems kūrybingiems ir veikliems.

Skaityti daugiau...
 
Sveiki sulaukę Šv. Velykų! PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 29 Kovas 2016 13:52

Šv. Velykos yra svarbiausia daugelio krikščionių šventė, kuria išreiškiamas didelis džiaugsmas dėl galutinės Dievo sūnaus pergalės prieš mirtį. Šiai šventei seneliai jau penktadienį pradėjo ruošti kiaušinius dažymui. Kiekviena močiutė dėliojo ant kiaušinių įvairias žoleles, svogūnų laiškus, plunksnas, kruopas ir vyniojo į kojinę. Šv. Velykų rytą geresnės sveikatos seneliai dalyvavo Šv. Mišiose. Grįžę iš bažnyčios visi sėdo prie stalo, o gyventoja Monika, apsirengusi tautiniais drabužiais, pašventino vaišių stalą. Stalą senų senovėje šventindavo, kad šeimos nariai, paragavę šventintų Velykų patiekalų, būtų dori, geri žmonės, tarpusavyje nesivaidytų ir nesipyktų, kad namuose nuolat būtų ramybė ir broliška santaika. Tada visi smagiai daužė margučius, valgė, dainavo, deklamavo eilėraščius, bendravo tarpusavyje ir su juos aplankyti atkeliavusiais artimaisiais.

Skaityti daugiau...
 
Šv. Mišios laukiant Šv. Velykų PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 23 Kovas 2016 13:41

Artėjant Šv. Velykoms senelių namų gyventojai nori jas sutikti su švaria sąžine ir ramia širdimi, todėl kaip ir kiekvienais metais senelių namuose buvo aukojamos Šv. Mišios. Parapijos klebonas Gintautas Naudžiūnas klausė gyventojų išpažinčių. Per Šv. Mišių pamokslą klebonas ragino visus sutikti Šv. Velykas su šypsena, susitaikiusiems, nes susiraukęs veidas net jauną žmogų padaro negražų. Gyventojai priėmė Švč. Sakramentą, dabar ramiai lauks Šv. Velykų.

 

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis21222324252627282930SekantisPabaiga»

Puslapis 27 iš 33