Pradžia Naujienos Naujienos Senelių namų gyventoja Jadvyga švenčia 103 -iąjį gimtadienį!

Prisijungę

Mes turime 4 svečius online
Senelių namų gyventoja Jadvyga švenčia 103 -iąjį gimtadienį! PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 04 Rugsėjis 2023 00:00

Rugsėjo 4-ąją Deltuvos senelių globos namuose paminėtas garbingas Jadvygos Lisauskienės 103 metų jubiliejus. Jadvyga, mergautinė pavardė Pukanasytė, gimė Liaurų kaime, Širvintų rajone. Šeimoje augo penki vaikai: trys seserys ir du broliai, Jadvyga – pati vyriausia. Ūgtelėjusi baigė 4 skyrius pradinėje mokykloje, o namuose apart brolių ir seserų teko prižiūrėti ir nemažą ūkį – tėvai turėjo žemės, gyvulių: karvių, avių, kiaulių, arklių. Laisvalaikiu Jadvyga kartu su mama verpdavo rateliu, šis pomėgis ilgainiui tapo ir darbu, visą gyvenimą moteris buvo garsi siuvėja.
Išvažiavusi į Kauną sukūrė šeimą, susilaukė dviejų vaikų. Su pirmu vyru išsiskyrė dėl jo piktnaudžiavimo alkoholiu, tačiau laimingai ištekėjo antrą kartą ir persikėlė gyventi į Ukmergę. Su antruoju vyru vaikų nebeturėjo, tačiau nugyveno kartu, kol išskyrė jo mirtis.
Gyvenimas ne vien gera dovanojo, bet siuntė ir išbandymus. Mamai teko apverkti ir palaidoti abu sūnus. Liko jaunesniojo sūnaus šeima – žmona Elena ir du sūnūs. Marti dažnai aplanko, rūpinasi, atvažiuoja mylimi anūkai – Linas ir Paulius, kiekvieną gimimo dieną nepamiršta pasveikinti ir užsienyje gyvenanti krikšto dukra Nijolė – atsiunčia gražų sveikinimą, gėlių puokštę. Močiutė turi šešis proanūkius, jų visų labai laukia. Gyventoja labai moteriška – mėgsta pasipuošti, susišukuoti, nors pati nevaikšto, bet neįgaliojo vežimėlio pagalba yra nuvežama į įvairius užsiėmimus – į mankštą, laikraščių skaitymą, į lauką pakvėpuoti grynu oru. Močiutė jaučiasi gerai ir labai džiaugiasi kiekvienu sveikinimu ir parodytu dėmesiu. Gimtadienio proga senelių namuose skambėjo akordeono garsai, kartu su III Antakalnio skyriaus moterų ansambliu “Retro”  (vad. Marius Mikučionis) dainavome “Ilgiausių metų”, vaišinomės skaniu pyragu. Tokių metų sulaukus, kiekviena gimimo diena yra kaip garbingas jubiliejus!