Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 17 svečius online
Naujienos
Birželinės pamaldos senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 09 Birželis 2017 12:26

Birželio mėnuo skiriamas Švč. Jėzaus Širdies garbinimui. Šį mėnesį kasdien laikomos šiam tikslui skirtos, taip vadinamos birželinės pamaldos. Pamaldumas Švenčiausiajai Širdžiai – ypatinga pamaldumo Jėzui forma. Švenčiausiosios Širdies pamaldumas – tai pamaldumas garbingajai Jėzaus Kristaus Širdžiai, kuri atspindi ir primena Jėzaus meilę mums, Jo jautrumą ir gerumą. Senelių namų gyventojai po pietų kiekvieną dieną ruošiasi birželinėms pamaldoms. Tie, kurie negali patys ateiti – yra atvežami su neįgaliojo vežimėliu. Seneliai prašo socialinių darbuotojų padėti jiems giedoti Švč. Jėzaus Širdies litaniją, todėl visi kartu susirinkę meldžiamės. Gyventoja Monika papuošė Jėzaus paveikslą gamintomis gėlėmis ir savo rankų darbo žvaigžde.

Skaityti daugiau...
 
Rytinė mankšta PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 06 Birželis 2017 09:43

Norėdami aktyvinti gyventojus ir paskatinti juos daugiau judėti, kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį organizuojame grupinę mankštą. Ją atlieka ir senelius teisingai sportuoti moko ergoterapeutė Rasa. Vasarą, kai oras geras kaip šiandien, mankšta daroma lauke. Gyventojai atlydimi su vaikštynėmis, su neįgaliojo vežimėliais, visi stengiasi sąžiningai atkartoti rodomus pratimus. Po mankštos senjorai būna geros nuotaikos, ir dainas iš širdies traukia, dalijasi įspūdžiais, kad pajudėjus ir kasdienybė šviesesnė pasidarė.

Skaityti daugiau...
 
Miruonės kelionė į gimtinę PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 28 Balandis 2017 13:01

Vėsų rytmetį Miruonė kartu su socialinėmis darbuotojomis išsiruošė į kelionę. Gyventoja važiavo aplankyti savo giminaičių ir sutvarkyti artimųjų kapų. Iš nestacionarių socialinių paslaugų centro buvo užsakytas autobusiukas, kuris nuvežė Miruonę į Siesikus. Užsukę į kapines socialinės darbuotojos sutvarkė gyventojos artimųjų kapus, padėjo naują puokštę dirbtinių gėlių ir uždegę žvakes pasimeldė už mirusiuosius. Toliau nuvykome aplankyti Siesikų miestelyje gyvenančios Miruonės pusseserės Irenos. Giminaitė apsidžiaugė sulaukusi svečių ir šiltai visus priėmė. Pasisvečiavę ir atsisveikinę vykome į Meilūnus aplankyti kitos pusseserės, tačiau namuose radome tik jos vyrą Edvardą. Jis pasakojo, kad žmona šiuo metu guli ligoninėje. Pasišnekučiavusi Miruonė atsisveikino ir visi grįžome į senelių namus. Gyventoja džiaugėsi, kad aplankė saviškius.

Skaityti daugiau...
 
Šv. Velykos senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 18 Balandis 2017 00:00

Šv. Velykos – kilnojama šventė, švenčiama pirmąjį mėnulio pilnaties sekmadienį po pavasario lygiadienio. Tai yra svarbiausia daugelio krikščionių šventė, kuria išreiškiamas didelis džiaugsmas dėl galutinės Dievo sūnaus pergalės prieš mirtį. Senelių namų gyventojai ir darbuotojai kruopščiai ruošėsi šiai didžiajai šventei – puošė žirginėlius, gamino įvairius papuošimus valgyklai, penktadienį įvairiais būdais dažė kiaušinius – ir su svogūnų lukštais, ir su dekupažiniais dažais. Močiutės džiaugėsi savo kūryba ir kiaušinių gražumu. Šeštadienio vakarą stipresni senelių namų gyventojai ėjo į bažnyčią švęsti Velyknakties. Nakties tamsoje buvo švenčiama iškilminga „nakties, šviesesnės už dieną“ liturgija, tikintieji apšvietė aplinką savo atsineštomis uždegtomis žvakėmis. Kai kurie seneliai ir ankstyvą Šv. Velykų rytą ėjo aplink bažnyčią paminint Kristaus nueitą kelią, dalyvavo Šv. Mišiose.  Grįžę iš bažnyčios visi sėdo prie stalo, o gyventoja Monika, apsirengusi tautiniais drabužiais, pašventino vaišių stalą. Tada visi daužė kiaušinius, valgė, giedojo giesmes, deklamavo eilėraščius. Daugelis sulaukė ir artimųjų, atvažiavusių pasveikinti su nuostabia prisikėlimo švente. Antrą Šv. Velykų dieną pas senelius atvažiavo skaitovė Sonata. Ji pasveikino visus su šventėmis, atsivežė skanaus pyrago ir skaitė toliau knygą. Gyventojai taip pat buvo pasiruošę vaišių, todėl visi smagiai praleido ir antrą šventišką dieną.

Skaityti daugiau...
 
Senelius aplankė savanoriai iš "OBA" kartu su talentingais svečiais PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 24 Kovas 2017 11:30

Kovo 23 dieną, ketvirtadienį, seneliai sulaukė nemažai svečių. Atvyko visų laukti ir pasiilgti savanoriai iš grupės „OBA“. Pradžioje, kad „užsitarnautų“ koncertą, Eglutė pravedė visiems mankštą, seneliai treniravosi, kaip plos svečiams. Po tokio apšilimo atėjo talentingas akordeonistas Lukas Petrovas, jo akordeono muzika jau ne vieną kartą džiugino senelių ausis. Jam grojant seneliams pasirodė laukta staigmena – balerina Eimantė Šeškutė iš Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro. Retas kuris iš senelių buvo matęs baleriną iš taip arti, todėl visi stebėjosi, kaip gražiai ji šoka. Po pasirodymo kvapų terapiją pravedė Asta Ivaškevičiūtė iš „Savęs pažinimo ir saviraiškos studijos“. Gyventojams įvairūs kvapai buvo tepami ant rankų, jie bandė įspėti, kieno čia kvapas, dalijosi, ką jis primena. Labiausiai visiems patiko kedro kvapas, kuris suteikia ramybę ir padeda atsikratyti blogų minčių. Po „kvapų magijos“ seneliai buvo vaišinami savanorių atvežtais pyragais, vaisiais, arbata, vyko pokalbiai, „apsikabinimų lietus“. Ne vienam seneliui suspindo ašara akyse nuo parodyto dėmesio, rūpesčio ir meilės. Visų senelių vardu dėkojame svečiams!

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis21222324252627282930SekantisPabaiga»

Puslapis 23 iš 33