Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 7 svečius online
Naujienos
Svečiai iš Jasiuliškių socialinės globos namų PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 21 Rugsėjis 2016 12:00

Vėsų trečiadienio rytą į senelių namus atvažiavo ansamblis „Melodija“ iš Jasiuliškių socialinės globos namų. Kolektyvo vadovė Daiva Šermukšnienė kartu su vyru Kazimieru Šermukšniu ir globos namų gyventojais tarė sveikinimo žodį ir pradėjo koncertą. Skambėjo daug gražių dainų, tokių, kaip „Po auksiniais beržais“, „O tu dainuok“, „Ateik, berneli“, „Bobų vasara“, „Jazminai“. Globos namų gyventoja Eglė su gitara sugrojo ir gražiai padainavo kūrinius „Preliudija“, Rudens tango“. Vadovė Daiva kartu su Kazimieru dviese atliko labai romantišką romansą „Aš nevertas tavo žodžių“. Koncerto metu ne tik muzika, dainos skambėjo, bet ir šokiai džiugino senelių akis. Visi linksmai plojo, dainavo, tačiau laimingiausia iš visų buvo mūsų močiutė Miruonė – ji sulaukė savo sūnaus Irmanto, gyvenančio Jasiuliškių globos namuose. Miruonė buvo apdovanota gėlėmis, viso koncerto metu sėdėjo šalia savo sūnaus. Atsidėkodami už nuostabų pasirodymą įteikėme svečiams saldžių vaišių, kvietėme nepasididžiuoti ir greitu metu atvykti dar kartą.

Skaityti daugiau...
 
Gyventojos išvyka į gimtąjį kraštą PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 29 Rugpjūtis 2016 00:00

Miruonė labai pasiilgo savo artimųjų, todėl paprašė socialinių darbuotojų ją nuvežti į jos gimtinę. Naudodamiesi Nestacionarių socialinių paslaugų centro autobusiuku, pirmiausiai su gyventoja nuvažiavome ant kapų, esančių Siesikuose. Kapai buvo sutvarkyti, uždegėme žvakutes, pakeitėme gėles, Miruonė pasimeldė. Tada užsukome pas močiutės pusseserę Irutę, su kuria visada smagiai pabendraujame, pasivaišiname sausainiais ir saldainiais. Nuvažiavome ir pas brolį Antaną, tačiau dėl silpnos sveikatos jis bendrauti negalėjo. Meilūnuose pas pusseserę Rimą laiką praleidome gamtoje, buvome svetingai priimti, valgėme tortą. Miruonė labai džiaugiasi, galėjusi vėl visus pamatyti gyvai, pasiklausyti jų pasakojimų, naujienų. Pilna malonių įspūdžių Miruonė laiminga grįžo namo. Kad ir kaip traukia sugrįžti į praeitį, dabar jos namai yra čia, senelių namuose, ir kaip sakoma – visur gerai, bet namie geriausia!

Skaityti daugiau...
 
Prie Siesikų ežerėlio PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 26 Rugpjūtis 2016 10:43

Saulėtą ir šiltą paskutinį vasaros penktadienį socialinės darbuotojos pasiūlė seneliams nuvažiuoti prie ežero, šį kartą į Siesikus. Kad būtų linksmiau pasisėdėti, pasiėmėme į kelionę atsigerti, sausainukų ir vaisių. Visi norintys susėdo į senelių namų autobusiuką ir pasiruošė kelionei. Važiuodami seneliai gėrėjosi gamta, taip pat gyrė, kad mūsų Deltuvos miestelis yra labai gražiai sutvarkytas. Nuvykę į poilsiavietę gyventojai galėjo papramogauti –  braidė ežere, maudėsi, supėsi ant sūpynių, vaikščiojo, grožėjosi aplinka. Pasidžiaugusius saulyte ir ežerėliu senelius parvežėme atgal į namus pietauti. Visi džiaugėsi smagiai praleistu laiku.

Skaityti daugiau...
 
Sveikatingumo valandėlė PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 18 Rugpjūtis 2016 10:06

Organizuojant užimtumą ir aktyvinant senelius, visi buvo sukviesti į salę grupinei mankštai. Nevaikštantys seneliai buvo atvežti su neįgaliojo vežimėliais. Skambant muzikiniam fonui ergoterapeutė Rasa  rodė įvairius pratimus. Seneliai mankštino rankas, kojas, su nosimi „rašė“ ore skaičius. Po mankštos atsiradus gerai nuotaikai kai kurie gyventojai išėjo į lauką pakvėpuoti grynu oru, pasidžiaugti ir taip retai pasirodančia saule.

Skaityti daugiau...
 
Senelius aplankė samarietukai iš "Šilo" vid. mokyklos PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 30 Gegužė 2016 12:37

Karštą gegužės 30 dienos rytą į senelių namus atvyko LSB Ukmergės skyrius samariečių jaunimo vadovė Meilutė Baškienė kartu su samarietukais – pirmokais iš Ukmergės „Šilo“ vidurinės mokyklos. Vaikai įėjo gražiai grodami su dūdelėmis, su jomis atliko kūrinius „AureLea“, „Londono tiltas“, „Slaugių daina“. Tarp dainų ir grojimo vaikai sakė gražius žodžius apie meilę, supratingumą, kaip būti geram ir kitiems padėti. Samarietukai dainavo dainas, tokias kaip „Trys minutės kelio“, „Skrido katinas“, „Šimtakojis“, „Pelės“, o pabaigoje sušoko šokį – „Straksiukas“. Seneliai labai džiaugėsi linksmu pasirodymu, daug plojo, o vėliau ir dovanų gavo – šiltų numegztų kojinių žiemai ir skanių sausainių, keksiukų. Atvykusiems svečiams mes taip pat įteikėme saldainių, padėkojome ir tarėme, kad lauksime sugrįžtant!

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis21222324252627282930SekantisPabaiga»

Puslapis 26 iš 33