Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 19 svečius online
Naujienos
ELVIS - virtuali biblioteka gyventojams PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 03 Rugpjūtis 2023 10:11

Senelių namų gyventojus aplankė darbuotojos iš ELVIS bibliotekos ir pristatė gyventojams savo veiklą. ELVIS (Elektroninių Leidinių Valdymo Informacinė Sistema) – tai virtuali biblioteka, skirta žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto. ELVIS fonduose saugoma tūkstančiai pavadinimų populiarių įgarsintų knygų, įgarsintų žurnalų, filmų su garsiniu vaizdavimu, skaitmeninių knygų skaitmeninių Brailio leidinių, garso spektaklių. Virtualią biblioteką ELVIS sukūrė ir administruoja Lietuvos audiosensorinė biblioteka (LAB), aptarnaujanti ne tik neregius, bet ir kitus asmenis, negalinčius skaityti įprasto spausdinto teksto. Senelių namų gyventojai susižavėję klausėsi apie įrašytas knygas, kurias kai tik gaus garso aparatą, galės išsirinkti ir bet kada klausytis su ausinuku ar be jo, o svarbiausiai – viskas nemokamai.

Skaityti daugiau...
 
Iškyla prie miestelio tvenkinio PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 02 Rugpjūtis 2023 13:27

Vasarą, esant geram orui, senelių namų gyventojai stengiasi kuo daugiau laiko leisti lauke. Kas nori eina ant suoliuko pasėdėti prie senelių namų, kiti patys vaikščioja po teritoriją ar miestelį, o kai kuriuos vežame prie ežero su autobusiuku. Šį kartą Irutė, Agafija ir Antanina su darbuotojų pagalba išvažiavo su neįgaliojo vežimėliais prie miestelyje esančio tvenkinio. Gyventoja Anelė taip pat prisijungė prie linksmos kompanijos. Močiutės praleido gražią popietę šnekučiuodamos, stebėdamos gamtą, atplaukiančias gulbes su mažyliais.

Skaityti daugiau...
 
Oninės PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 26 Liepa 2023 10:32

Vasarai persiritus į antrą pusę, liepos 26-ąją, minima Šv. Ona anksčiau reiškė derliaus brandą: "Šventa Ona – duonos ponia", "Ateina Onutė su šviežia duonute" – sakydavo mūsų seneliai. Jų laikais Onos vardas buvo vienas populiariausių, šiandien jis jau priskiriamas prie retų. Iš mūsų senelių namų gyventojų kiekvienais metais yra ką pasveikinti su šia švente. Šiandien turim tik vieną – Aldoną –Oną, kuriai įteikėm gėlių ir šokolado ir palinkėjome gražios vardo dienos. Gyventoja padėkojo už sveikinimus.

Skaityti daugiau...
 
Vasariška išvyka PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 17 Liepa 2023 09:46

Pirmadienį iš ryto, kol saulutė oro dar smarkiai neįkaitino, senelių namų gyventojai buvo kviečiami važiuoti prie ežero. Deltuvos seniūnijoje esantis Dirvonų ežeras vilioja pasibūti, nes yra patogus smėliuko krantas, senyvo amžiaus žmonės gali prisėsti ant suoliuko, o iš ryto čia yra pavėsis, nebaisu perkaisti. Socialinei darbuotojai ir ergoterapeutei padedant gyventojos susėdo į autobusiuką, kas pasiėmė atsigerti, kas užvalgyti ir visi išvykome į pikniką. Prie ežerėlio - visiška ramybė, vėjelis gaivina, močiutės norėjo ir pabraidyti, nors maudytis nei viena nepasiryžo. Genovaitė, Agafija, Anelė ir Aldona geros nuotaikos kupinos prisiminė jaunystę ir padainavo daug gražių dainų. Vėliau ėjom pasivaikščioti, Aldona pasiskynė rugiagėlių, pasidarė gražią puokštę. Pailsėjusios, pasidžiaugusios geru oru ir nuostabiu vaizdu, grįžome atgal į senelių namus.

Skaityti daugiau...
 
Valstybės ir Tautiškos giesmės diena PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 06 Liepa 2023 00:00

Liepos 6-ąją, Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną visi Deltuvos seniūnijos gyventojai rinkosi prie Deltuvos senosios klebonijos  giedoti Tautišką giesmę! Senelių namų gyventojai taip pat buvo palydėti į šventės vietą. Po Tautiškos giesmės giedojimo prie senelių namų koncertavo liaudiškos muzikos kapela “Šilojas” (vad. M. Mikučionis) ir liaudiškus šokius šoko tradicinių šokių kolektyvas “Suktinis”. Gyventojai labai džiaugėsi turėdami galimybę sudalyvauti tokioje gražioje šventėje!

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 4 iš 33