Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 2 svečius online
Naujienos
Senelių namai šventė 20-ties metų jubiliejų! PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 23 Sausis 2015 00:00

Sausio 23 - ąją senelių namuose nuo ryto tiek darbuotojai, tiek gyventojai šurmuliavo, puošėsi, ruošėsi didžiajai šventei, juk senelių namams jau 20 metų! Per šį laiką būta visko: ir džiaugsmo, ir atsisveikinimo ašarų, būta ir vestuvių pyrago – juk širdis amžinai lieka jauna. Ta proga aplankyti gyventojų iš skirtingų Lietuvos miestų bei miestelių atvyko senelių namų valdyme dalyvavę kunigai – tai Kazimieras Gražulis, Sigitas Bitkauskas bei Šarūnas Leskauskas. Su mūsų parapijos klebonu Gintautu Naudžiūnu jie senelių namuose aukojo Šv. Mišias už senelių namų gyventojų, darbuotojų sveikatą. Vėliau senelius linksmino muzikantas E. Ratautas su savo mokiniais. Akordeono muzika visus džiugino, o smagios dainos nukėlė atgal į jaunystės dienas. Seneliai buvo vaišinami tortais, mėsytėmis ir kitomis vaišėmis. Toliau šventė buvo tęsiama Deltuvos kultūros namuose, kur direktorė Daiva Stimburienė labai maloniai mus visus priėmė. Susirinko daug garbingų svečių, tai Ukmergės rajono savivaldybės vicemeras R. Janickas, administracijos direktorius S. Jackūnas, socialinės paramos skyriaus vedėja V. Ginaitienė, jos pavaduotoja E. Štarienė, Želvos parapijos klebonas P. Avižienis kartu su Želvos senelių namų direktore J. Driukiene, UAB „Rovada“ savininkas A. Blauzdys ir kiti kviestiniai svečiai. Deltuvos parapijos klebonas Gintautas Naudžiūnas tarė įžanginį žodį, padėkojo čia gausiai susirinkusiems. Senelių namų vadovas S. Venskauskas dėkojo šioje šventėje negalėjusiam dalyvauti Z. Sedleckui, kuris parapijai padovanojo nebeveikiančio vaikų darželio pastatą, ir kunigui K. Gražuliui už idėją ten įsteigti senelių globos namus. Senelių namų valdyme dalyvavę kunigai su visais pasidalino prisiminimais, pasakojo, kaip buvo anksčiau ir stebėjosi, kaip viskas pasikeitė į gerąją pusę. Jiems pritarė ir sveikinimo žodį tarė Deltuvos seniūnas S. Stimburys. Vėliau buvo apdovanotos nuo pat įkūrimo čia dirbusios darbuotojos, tai Stanislava Černiauskienė, Gražina Tuzikaitė bei Stasė Rutavičienė. Šventei įsibėgėjus, sveikinimo kalboms pasibaigus, visi buvo kviečiami pasivaišinti. Senelių namų darbuotojai ir gyventojai taria didelį AČIŪ visiems dalyvavusiems ir prisidėjusiems prie šventės rengimo!

Skaityti daugiau...
 
Senelius aplankė "Ryto" m-klos vaikai PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 14 Sausis 2015 11:45

Prabėgus gražiausioms metų šventėms, į mokyklas po atostogų sugrįžus vaikams, senelius aplankė spec. „Ryto“ m-klos mokytojos su savo auklėtiniais. Gyventojus maloniai nustebino mergaičių ir mokytojos Daivos balerinų šokis, kuris pasakojo apie augančius gerumo sparnus, apie vaikų svajones, kylančias į svarbią tylą, apie mažiausią paguodos žodelį. Ievutė, Sidas ir Antonas su mokytojomis Regina, Danguole ir Agne gestų kalba parodė, kas buvo pasislėpę muzikinėje dėžutėje. Samanta, Paulius ir Valdemaras padeklamavo savo išmoktus eilėraščius, o smagieji muzikantai kartu su elegantiškuoju dirigentu Matuku grojo ir šoko iš visos širdies. Seneliai dar ir dovanų gavo – nuostabią baltą rankų darbo eglutę, angeliukus ir skanaus pyrago. Mes taip pat turėjome skanumynų vaikams ir močiučių gamintą paveikslą iš vilnos, kurį įteikėme mokytojoms.

Skaityti daugiau...
 
Čigonai atrieda, atidunda! PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 30 Gruodis 2014 00:00

Gruodžio 30 dieną skambant garsiai muzikai į salę įriedėjo visas čigonų taboras. Tai ne kas kitas, o persirengę senelių namų darbuotojai, kurie kiekvienais metais sugalvoja kuo originaliau pasveikinti savo gyventojus su šventėmis ir juos pralinksminti. Salėje nuskambėjo daug čigoniškų dainų, tokių kaip Sare Romos „Meilės užteks“, O. Vyšniausko „Taboras“, G. Paškevičiaus „Singarela“, pagal kurias čigonai smagiai trypė, šoko bei dainavo karaokę. Trankią muziką išgirdęs, į senelių namus užėjo ir Kalėdų senelis. Neatsispyręs čigonių grožiui ir kerams, senelis leido jį išburti, kartu su visais šoko, klausėsi eilėraščių, pasveikinimų ir dainų, už kurias visi gavo dovanų. Gyventojai taip pat norėjo sužinoti, kas jų laukia ateityje, todėl čigonės juos „būrė“ iš delno, iš „stebuklingo gaublio“ ir su kortomis. Močiutėms buvo smagu „sužinoti“, kuri šiais metais ištekės, ar išvyks atostogauti į šiltus kraštus. Išlydėję Kalėdų senelį, visi dar smagiai trypė pagal čigoniškas dainas ir linksmai leido laiką. Sveikiname visus su atėjusiais 2015 – tais ožkos metais!

Skaityti daugiau...
 
Grupė "OBA" sveikino senelius PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 29 Gruodis 2014 00:00

Pasveikinti senelių su atėjusiomis Šv. Kalėdomis ir ateinančiais Naujaisiais metais į svečius atvyko savanorių grupė „OBA“. Sugužėję su pyragais, karšta arbata bei gera nuotaika, jaunimas pasveikino senelius su šventėmis, palinkėjo geros sveikatos ir meilės sau ir artimui. Pirmiausia visus nustebino profesionalus muzikantas Lukas, kuris parodė savo sugebėjimus grodamas su akordeonu. Vėliau prisijungė ir jo sesuo Greta, atliko labai jausmingą itališką dainą. Grupės „OBA“ savanoriai seneliams padainavo šiltų kalėdinių dainų, kurios ne vieną privertė nubraukti ašarą. Vėliau buvo sugalvotos varžytuvės – kurie žino daugiau lietuvių liaudies dainų – seneliai ar jaunimas. Buvo labai smagu, kiekvienas stengėsi prisiminti ir atlikti kuo daugiau dainų. Aišku, mūsų gyventojos Valės niekas negalėjo pralenkti, ir jaunimas pasidavė seneliams. Po varžytuvių visi vaišinosi karšta arbata bei naminiais pyragais, o kurie negalėjo ateiti, buvo aplankyti ir pavaišinti kambaryje. Savanoriai buvo labai nuoširdūs ir šilti, negailėjo seneliams apsikabinimų, stengėsi kiekvieną pakalbinti, išklausyti. To labiausiai ir reikia mūsų gyventojams, todėl visi liko patenkinti šiuo apsilankymu.

Skaityti daugiau...
 
Šv. Mišios prieš Šv. Kalėdas PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 23 Gruodis 2014 12:46

Gruodžio 23 dieną, prieš pat Kūčias, senelių namuose buvo aukojamos Šv. Mišios. Parapijos klebonas Gintautas Naudžiūnas klausė gyventojų išpažinčių, o Šv. Mišiose meldėsi už visų sveikatą ir gerovę. Pamokslo metu klebonas klausė – ar mes džiaugiamės Dievo duotu gyvenimu ir ar padedame savo artimiesiems, nes tai yra pagrindinės vertybės. Seneliai įdėmiai klausėsi pamokslo ir buvo dėkingi, kad galėjo priimti Švč. Sakramentą prieš Šv. Kalėdas.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis31323334SekantisPabaiga»

Puslapis 31 iš 34