Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 17 svečius online
Naujienos
Šv. Velykos senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 22 Balandis 2014 08:59

Velykos – kilnojama šventė, švenčiama pirmąjį mėnulio pilnaties sekmadienį po pavasario lygiadienio. Ji turi gilias tradicijas. Velykų pavadinimas kilęs iš žodžio „vėlės“, mat mūsų protėviai šiuo metu aplankydavo artimųjų kapus, nunešdavo jiems kiaušinių. Velykos mūsų protėvių buvo švenčiama kaip gamtos atbudimo šventė. Atėjus krikščionybei, ši šventė sutapatinta su Kristaus prisikėlimu. Mūsų senelių namų gyventojai taip pat kruopščiai ruošėsi Šv. Velykoms – močiutės karpė iš popieriaus zuikučius, darė iš siūlų kiaušinių formos papuošimus, gamino spalvotus kiaušiniams dėkliukus, komponavo vazose iš berželių šakelių pavasarines puokštes bei jas pačios papuošė. Dieną prieš Šv. Velykas visi norintys susirinko ir margino kiaušinius. Ankstyvą Šv. Velykų rytą, geresnės sveikatos seneliai dalyvavo Šv. Mišiose, kiti – meldėsi namuose. Vėliau visi susėdę prie bendro stalo meldėsi, valgė margučius, kitas vaišes ir giedojo visiems žinomas giesmes. Be abejo, daugelis sulaukė artimųjų, atskubėjusių pasveikinti su šia gražia pavasario švente.

 

Skaityti daugiau...
 
Šv. Mišios Šv. Velykų proga PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 16 Balandis 2014 10:50

Likus savaitei iki Šv. Velykų, Verbų sekmadienį, stipresnės sveikatos senelių namų gyventojai ėjo į šalia esančią bažnyčią, dalyvavo Šv. Mišiose, priėjo išpažinties bei priėmė Švč. Sakramentą. Tiems, kurie negali patys nueiti į bažnyčią, balandžio 16-ą dieną Šv. Mišios buvo aukojamos senelių namuose. Visi norintys galėjo prieiti išpažinties pas parapijos kleboną Gintautą Naudžiūną, o vėliau, per Šv. Mišias, priimti Švč. Sakramentą. Pamokslo metu klebonas ragino visiems atkreipti dėmesį į save, į savo elgesį, skatino susitaikyti, atleisti, kad visi galėtume džiaugsmingai ir ramia širdimi sutikti Šv. Velykas.

Skaityti daugiau...
 
Tarptautinė moters diena PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 07 Kovas 2014 00:00

Kovo 8 –oji – Tarptautinė moters diena, kai kuriose šalyse tai valstybinė šventė. Lietuvoje kovo 8 –oji atmintina diena, švenčiama kaip Tarptautinė moterų solidarumo diena. Senelių namų gyventojai taip pat nepamiršo šią dieną pasveikinti močiučių, taip pat ir darbuotojų. Dar išvakarėse joms buvo įteikti tulpių žiedai. Tarybos pirmininkas Vytautas, pasikvietęs į pagalbą kitus vyrus – Dmitrijų, Viktorą, Joną, Stasiuką – pasveikino močiutes prie stalo. Jonas nuėjo ir pasveikino silpnesnės sveikatos močiutes, kurios gulėjo kambariuose, ten ir įteikė gėles. Atsidėkodamos gyventojos vaišino visus savo gamybos pyragais. Visos liko labai patenkintos gėlėmis ir parodytu vyrų dėmesiu.

Skaityti daugiau...
 
Užgavėnės senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 04 Kovas 2014 09:45

Užgavėnės – tai slenkstis tarp nueinančios žiemos ir ateinančio pavasario. Tikima, kad jei per Užgavėnes stipriai ir sočiai valgysi, būsi sotus ir stiprus visus metus. Senelių namų gyventojai jau po pusryčių susirinko į valgyklos patalpas ir laukė ateinančių persirengėlių. Jie pas mus atskriejo su akordeono garsais, įvairiomis dainomis ir šokiais. Apsirėdę velnių, ožių ir kitomis kaukėmis, persirengėliai išjudino visus – ir stipresnius gyventojus, ir darbuotojus. Visi vaišinosi pagal senas tradicijas keptais mieliniais blynais, šoko ir linksminosi. Silpnesni gyventojai taip pat buvo aplankyti ir palinksminti kambariuose. Smagiai išvarę žiemą iš kiemo, seneliai dar ilgai vaišinosi blynais, aptarinėjo smagias akimirkas.

 

Skaityti daugiau...
 
Lietuvos gimtadienio šventė PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 18 Vasaris 2014 14:14

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga, senelių namus aplankė vaikai iš lopšelio – darželio „Žiogelis“. Vadovaujami auklėtojų A. Mickuvienės, J. Belousienės ir muzikos vadovės V. Starkovos, vaikai surengė Lietuvos gimtadienio šventę. „Paukštelių“ grupės auklėtiniai atliko sutartinę su skudučiais  – lietuvių liaudies pučiamaisiais instrumentais. Taip pat dainavo daug lietuvių liaudies dainų, tokių, kaip „Už žalių miškelių“, „Žaliam sode“, „Žemė kėlė žolę“. Vaikučiai buvo išmokę ir nemažai šokių – „Prietemėlėj“, „Pučia vėjas“, „Audėjėlė“, „Mano maišas pakulinis“. Seneliams buvo išdalinti barškučiai, su kuriais jie įsitraukė į koncertą ir pritarė šokantiems. Paskutinę dainą, „Mažam kambarėly“, atlikome visi kartu – dainavo ir vaikai, ir seneliai, ir darbuotojai. Po koncerto seneliai buvo apdovanoti vaikų rankų darbo atvirutėmis, jie linkėjo visiems geros sveikatos ir šilto ateinančio pavasario. Silpnesnės sveikatos seneliai, negalėję dalyvauti koncerte, taip pat buvo nepamiršti – juos aplankė ir įteikė dovanėles kambariuose. Smagiai praleidę laiką, pavaišinome vaikučius saldainiais ir atsisveikinome iki kito karto.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis313233SekantisPabaiga»

Puslapis 33 iš 33