Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 4 svečius online
Naujienos
"Muzikinis sveikinimo atvirukas" PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 14 Birželis 2023 00:00

Birželio 14 dieną senelių namų gyventojus aplankė Ukmergės Antano Smetonos gimnazijos moksleiviai su muzikos mokytoja Jūrate Martinkute. Įgyvendinant projektą „Pasivaikščiojimai po Ukmergę“, skirtą Ukmergės miesto 690 metų jubiliejui paminėti, Antano Smetonos gimnazijoje vyko kitokio ugdymo pamokos-projektinė veikla. Ta proga muzikos mokytoja Jūratė Martinkutė parengė labai spalvingą programą, „Muzikinį sveikinimo atviruką“ senelių namų gyventojams.
Minint Gedulo ir vilties dieną koncertas prasidėjo daina „Jei ne auksinės vasaros“. Dalis gyventojų išgirdę šią dainą susigraudino ir nubraukė ašarą, kiti dainavo drauge. Seneliams buvo padainuotos lietuvių liaudies dainos iš Aukštaitijos, Dzūkijos, Suvalkijos ir Žemaitijos regionų. Moksleiviai dainavo ir grojo įvairiais instrumentais, skambėjo dainos „Po tėvo langu“, „Joninių sutartinės“ ir daugelis kitų. Taip pat išgirdome meksikietišką, ukrainietišką bei anglišką dainas. Gyventojai žavėjosi skambiais vadovės ir moksleivių balsais bei plodami palaikė. Nuoširdžiai dėkojame už geras emocijas ir praskaidrintą dieną.

Skaityti daugiau...
 
Ukmergės Užupio pagrindinės mokyklos vaikai aplankė senelius PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Živilė Burneikienė   
Pirmadienis, 05 Birželis 2023 00:00

Nuo pat ankstyvo ryto sulaukėme mažųjų svečių iš Užupio pagrindinės mokyklos. Vaikai drauge su savo auklėtoja Dženeta Rimeisiene ir šokių mokytoja Ramune Radzevičiene surengė seneliams nuotaikingą pasirodymą. Vaikučiai padeklamavo gražių eilėraščių, šoko, dainavo ir grojo dūdelėmis. Per paskutinę dainelę pakvietė prisijungti ir senelius. Taip pat nebuvo pamiršti ir gyventojai, kurie dėl sveikatos būklės negalėjo dalyvauti koncerte, svečiai juos aplankė kambariuose. Seneliai džiaugėsi  jiems parodytu dėmesiu ir širdingai dėkojo.

Skaityti daugiau...
 
Tėvo dienos proga - tradicinių šokių kolektyvas "Suktinis" PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Živilė Burneikienė   
Ketvirtadienis, 01 Birželis 2023 00:00

Šiandien gyventojai sulaukė svečių, savo pasirodymą mums padovanojo Deltuvos kultūros namų lietuvių tradicinių šokių kolektyvas „Suktinis“ (vadovė Daiva Stimburienė). Susirinkę seneliai su pasigerėjimu stebėjo kaip šoka poros, ne vienas jų prisiminė savo jaunystę ir gegužinių linksmybes. Seneliams buvo pristatyti visų regionų tautiniai šokiai, taip pat Aukštaitijos regiono tautinis kostiumas. Per paskutinį šokį buvo pakviesti prisiijungti ir stipresnės sveikatos seneliai, kurie drauge su svečiais sušoko valsą. Gyventojai nuoširdžiai dėkojo už praskaidrintą dieną ir džiugias emocijas bei pakvietė dar ne kartą pas juos sugrįžti.

Skaityti daugiau...
 
Pirmosios pagalbos mokymai PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 15 Gegužė 2023 09:55

Gegužės 15 dieną senelių namuose lankėsi Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Ukmergės skyriaus vadovė Inga Kerbelytė-Orvydienė. Ji gyventojams bei darbuotojams pravedė mokymus, kurių tikslas yra kuo daugiau žmonių išmokyti suteikti pirmąją pagalbą ir išugdyti pasitikėjimą savo jėgomis ją teikiant. Su darbuotojų ir gyventojų pagalba buvo rodoma, kaip sutvarstyti žaizdą, ką daryti užspringus, nualpus, nusideginus, kaip atpažinti insulto požymius, kaip gaivinti žmogų ir daug kitų naudingų dalykų ištikus nelaimei. Nors dauguma gyventojų yra silpnos sveikatos, bet įdėmiai klausėsi, ir domėjosi suteikiamos pagalbos būdais.

Skaityti daugiau...
 
Gegužinių pamaldos senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 01 Gegužė 2023 00:00

Gegužės mėnuo yra skirtas mūsų dangiškajai motinai – Švč. Mergelei Marijai. Šį mėnesį Bažnyčia kviečia savo vaikus rinktis į Marijos šventoves, prie jos paveikslų ir nešti dvasines maldų puokštes, prigimties ir malonės žiedus. Kiekvieną dieną po pietų senelių namų gyventojai kartu su socialinėmis darbuotojomis renkasi į valgyklos patalpas, gieda Švč. M. Marijos litaniją, giesmes ir meldžiasi.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 5 iš 34