Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 6 svečius online
Naujienos
Joninių šventė senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 23 Birželis 2022 00:00

Šiais metais Joninės senelių namuose prasidėjo nuo ankstaus ryto. Gyventojos kartu su darbuotojomis susirinko pinti Jonams vainikus iš šakelių, lapų ir gėlių. Kiekviena labai stengėsi ir išėjo labai skirtingi, gražūs vainikai. Po pietų buvo suorganizuotas koncertas, į senelių namus atvyko vokalinis moterų ansamblis iš Dainavos „Romantika“ ( vad. L. Talutienė). Prieš prasidedant koncertui Jonams buvo įteikti vainikai ir šokoladas, jiems buvo palinkėta kuo geriausios sėkmės, kuo tvirčiausios sveikatos ir kuo didžiausios laimės Joninių proga. Dainavos kaimo bendruomenės pirmininkas Stasys Ašmontas taip pat tarė sveikinimo žodį Jonams, įteikė gėlių, o visiems kitiems gyventojams atvežė skanių sūrelių ir mandarinų. Koncerto pradžioje moterų kvartetas atliko lietuvių liaudies dainas apie tėviškę, „Šių naktelę per naktelę“, „Buvo naktys Šv. Jono“, o vėliau pritariant gitarai skambėjo melodingi romansai, „Nugirstas romansas“, „Prisėdai šalia“, „Paimk mane, mama, už rankos“, „Nereikia ašarų“, „Niekada nesakyk rytoj“ ir daug kitų. Po koncerto gyventojai pasiliko pasivaišinti Jonų ir svečių vaišėmis, visi liko labai patenkinti smagiai praleista popiete, o dainos nenutilo dar ilgai, ilgai..

Skaityti daugiau...
 
Šv. Antanas Paduvietis PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 13 Birželis 2022 12:09

Birželio 13 – ąją dieną, kai purius žiedus skleidžia bijūnai, krikščioniškose šalyse prisimenamas Šv. Antanas Paduvietis. Šv. Antanas savo pamokslais ir veikla garsėjo kaip taikdarys ir teisingumo gynėjas, varguolių užtarėjas. Nors pats buvo kilęs iš turtingos šeimos, atsisakė žemiškų turtų. Aukas, kurias paaukodavo tikintieji, išdalydavo vargšams. Iš čia kilo šių aukų pavadinimas: ,,Šv. Antano duona“. Senelių namuose taip pat gyvena Antanas ir Antanina. Juos pasveikinome kartu su gyventojais ir darbuotojais, palinkėjome gražios vardo dienos, įteikėme gėlių, šokolado ir atviruką. Antanas kaip tik šią dieną ir gimtadienį švenčia, tai sudainavome “Ilgiausių metų”. Gyventojai liko patenkinti sveikinimais, visiems gražiai padėkojo už dovanas ir parodytą dėmesį.

Skaityti daugiau...
 
Liaudiškos muzikos kapela "Magaryčios" PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 08 Birželis 2022 08:58

Senelių namuose buvo surengtas nuotaikingas koncertas su Deltuvos liaudiškos muzikos kapela „Magaryčios“, vad. Kazimieras Piestinis. Gyventojai nuo ankstyvo ryto laukė, nerimavo ir labai džiaugėsi sulaukę gražių dainų. Koncerto metu skambėjo visiems gerai žinomos dainos – „Jazminai“, „Mūsų čia žemė“, „Nebegrįšiu laukų takeliu“ ir daug kitų. Artėjančių Joninių proga gyventojams Jonams buvo skirta daina – „Buvo naktys Šv. Jono“, ją dainavo visi kartu. Grojant valsui viena močiutė pakvietė darbuotoją pašokti, kartu smagiai sukosi valso ritmu. Pabaigoje buvo sudainuota daina, vadinama Deltuvos senelių namų himnu „Ir buvo žodžiai tie..“. Šią dainą kapela „Magaryčios“ kiekvieną kartą atlieka koncertuodami senelių namuose. Muzikantams buvo įteikta saldi dovanėlė, gyventojai džiaugėsi, plojo, o atsisveikinant dar paprašė vadovo pagroti polkutę.

Skaityti daugiau...
 
Gėlyčių gamyba PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 25 Gegužė 2022 08:57

Artėjant vasarai norisi pasikeisti puošmenas, pasigražinti savo aplinką. Kelias dienas socialinės darbuotojos kartu su gyventojomis karpė medžiagą, gamino gėlytės. Močiutės labai džiaugėsi pasipuošusios valgyklos stalus įvairiaspalvėm gėlėm.

Skaityti daugiau...
 
Parafino terapija gyventojams PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 04 Gegužė 2022 06:37

Šiandien gyventojams buvo organizuojama maloni popietė - parafino vonelė rankoms. Terapijos metu parafino skleidžiama šiluma atveria odos poras, atpalaiduoja raumenis, ramina ir atgaivina pavargusias rankas, malšina skausmą ir padidina sanarių lankstumą. Gyventojams ši procedūra ypač patinka, ji ne tik malšina skausmą, bet ir yra geras būdas pasilepinti.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 9 iš 33