Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 21 svečius online
Naujienos
Tarptautinė moters diena PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 08 Kovas 2022 11:17

Tarptautinė moters diena, Kovo 8-oji, kai kuriose šalyse tai valstybinė šventė. Lietuvoje kovo 8-oji – atmintina diena, švenčiama kaip Tarptautinė moterų solidarumo diena. Šiandien senelių namų gyventojai nuo ryto sveikino močiutes, darbuotojas, dovanojo joms gėlytes. Vėliau gyventojas kvietėme pasigražinti – kirpėja kirpo plaukus, darė šukuosenas. Kitame kabinete buvo daromos veido kaukės, parafino vonelės rankoms. Sunkiai judančios močiutės galėjo pasilepinti ir atsipalaiduoti savo kambaryje su lakštinėmis kaukėmis ant veido. Gyventojos labai džiaugėsi tokia saulėta ir šilta diena, kupina dėmesio ir laiko sau.

Skaityti daugiau...
 
Užgavėnės ir Pelenų diena PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 02 Kovas 2022 00:00

Užgavėnės – sena šventė, žinoma visose Europos šalyse. Jos paskirtis – išvyti žiemą, paskatinti greičiau ateiti pavasarį. Šia proga seneliams buvo iškepta mielinių blynų, kuriuos socialinė darbuotoja nešiojo po kambarius ir vaišino gyventojus. Seneliai valgė ir gyrė puikų blynų skonį.
Kadangi prasidėjo kalendorinis pavasaris, atėjo laikas pakeisti senelių namų dekoracijas. Socialinė darbuotoja pakvietė gyventojas gaminti paukščius, kuriais vėliau bus papuoštos bendro naudojimo patalpos. Aktyvios močiutės mielai prisijungė ir karpė paukščius iš popieriaus. Taip pat kiekvienas gyventojas prisidėjo prie valgyklos papuošimo -  kiekvieno gyventojo ranka buvo apvedžiota ir iškirpta – išėjo nuostabi “Draugystės” saulutė.
Kita diena buvo Gavėnios pradžia – Pelenų diena. Ši diena pažymėta ypatingos atgailos dvasios, kai išreiškiamas asmeninis žmogaus troškimas atsiversti ir sugrįžti pas Dievą. Svarbiausias Pelenų dienos akcentas yra pelenų barstymas, simbolizuojantis ne tik Gavėnios, kaip atgailos, laikotarpio pradžią, bet ir nusižeminimą bei nuoširdų siekį atsiversti ir tikėti Evangelija. Deltuvos Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Gintautas Naudžiūnas aplankė senelių namų gyventojus ir visiems ant galvų pabarstė pelenų tardamas šiuos žodžius: „Dulke buvai, dulke  pavirsi“. Gyventojai sužinoję, kad ateis klebonas labai apsidžiaugė ir jo laukė.

Skaityti daugiau...
 
Senelių užimtumas PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 25 Vasaris 2022 06:40

Organizuojant senelių namų gyventojų laisvalaikį gyventojai užsiėmė ergoterapine veikla, piešė piešinius. Socialinė darbuotoja atnešė įvairių dėlionių, kurios lavina atmintį, smulkiąją motoriką. Specialistai pabrėžia šių judesių didžiulę įtaką mąstymui, atminčiai, dėmesiui. Gyventojoms labai patiko toks laiko praleidimas.

Skaityti daugiau...
 
Meilės diena senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 14 Vasaris 2022 00:00

Šv. Valentino diena tai ne tik meilės diena, kupina romantikos, tai tiesiog draugiškumas ir gero linkėjimas vienas kitam. Kiekvienam žmogui labai svarbu jaustis mylimu bei reikalingu. Šis jausmas svarbus ir mūsų senelių namų gyventojams. Socialinė darbuotoja visus senelius pasveikino su Šv. Valentino diena, jiems užklijavo širdeles ir pavaišino saldainiais. Kai kurie gyventojai, jaučiantys vienas kitam simpatiją, apsikeitė dovanėlėmis, džiaugėsi ir dėkojo už parodytą dėmesį.

 

Skaityti daugiau...
 
Duonos diena, Šv. Agota PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Šeštadienis, 05 Vasaris 2022 00:00

Vasario 5 dieną švenčiama Šv. Agota, kitaip vadinama Duonos diena. Šią dieną bažnyčiose šventinama duona, sakoma, kad ji apsaugo nuo gaisrų, ligų ir nelaimių. Kadangi seneliai žiemą į bažnyčią neina, todėl socialinė darbuotoja dalyvavo Šv. Mišiose ir atnešė visiems po šventintos duonos gabalėlį.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 10 iš 33